Marti, zi cu ghinion pentru primariile Calafat si Galicea Mare

0
581

Cand isi faca curaj sa parareasca birourile caldute si sa mearga pe teren, inspectorii Garzii de Mediu Dolj dau amenzi penstru situatii care se cunosc de ani de zile, si care au fost sesizate de zeci de ori.

Ieri in drum spre Calafat, inspectorii Garzii de Mediu Dolj au impuscat doi iepuri dintr-o lovitura. In zona Galicea mare s-au sesizat de la ”o degajare de fum” si au constatat ca ”în incinta cimitirului acestei localități se ardeau deșeuri,aspect reținut intr-un material foto”.

Scumpa pentru Primaria Galicea Mare aceasta neglijenta: amenda în valoare de 15000 lei si pedeapsa cu colectarea selectiva a deseurilor reciclabile.

”O echipa de comisari din cadrul CJ Dolj al GNM în timpul deplasarii către UAT CALAFAT, pentru efectuarea controlului tematic dispus de Comisariatul General cu privire la verificarea starii de salubrizare a tuturor localitatilor din judet a observat de pe drumul DE 56-sens de mers Calafat-Galicea Mare degajare de fum. S-a procedat la identificare amplasamentului și au surprins cum în incinta cimitirului acestei localități se ardeau deșeuri,aspect reținut intr-un material foto.
Fata de aceste fapte contravenționale, primăria Galicea Mare a fost amendat în conformitate cu Ordonanta de urgenta 92/2021 privind regimul deseurilor cu amenda în valoare de 15000 lei și impusa masura de implementarea colectări selective a deșeurilor reciclabile.
Tot o ”degajare de fum”, pentru ca inspectorii de la Garda de Mediu Dolj se ghideaza dupa fum sau miros, le-a atras atentia si in Ciupercenii Noi. In acest sat al municipiului Calafat,
un cetatean daduse foc la miriste, cam un hectar de teren,  A scapat ieftin, doar cu o amenda de 3000 de lei.
Ajunsi la Calafat, inspectorii Garzii de Mediu Dolj au gasit mai multe zone insalubre, nici o surpriza, doar primar e Dorel de la Posta, motiv pentru care au aplicat si Primariei Calafat o amenda in cuantum de 15.000 lei  si i-au pus in vedere lui Dorel sa faca curatenie in Municipiu:

”Urmare a controalelor tematice dispuse de CG al GNM cu privire la starea de salubritate a localitatilor , începând cu data de 22.11 2021 o echipa de comisari din cadrul CJ Dolj al GNM a verificat starea de salubrizare a Municipiului Calafat. In urma constatărilor din teren ,comisarii au sancționat contravențional UAT Calafat cu amenda în valoare de 15.000 lei și au fost dispuse masuri cu termen pentru zonele insalubre indentificate”.

O zi care a adus in tolba statului 33.000 lei fara mari eforturi. Sunt pline de deseuri terenurile de la marginile localitatilor din judet. E vina oamenilor, pentru ca nu le pasa unde isi arunca mizeria. Dar e si vina autoritatilor care nu fac apel la lege si nu iau masuri.

 

.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.