“Matineul Muzeal de Vacanță” demarează la Muzeul Olteniei! 

776

A doua ediție a Proiectul cultural educativ “Matineul Muzeal de Vacanță” demarează începând cu 5 iulie, la Muzeul Olteniei! 

Muzeul Olteniei Craiova, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Dolj, demarează joi, 5 iulie, a doua ediție a proiectului cultural “Matineu muzeal de vacanță”, ce va fi derulat până în luna septembrie a.c., la sediul din str. Madona Dudu nr. 14 – Sala de conferințe a Secției de Istorie Arheologie.
Proiectul va avea o frecventă săptămânală, fiind organizat în fiecare zi de joi, începând cu ora 11.00, și va aborda o tematică istorică de natură a asigura parcurgerea cronologică a evenimentelor istorice importante din zona Olteniei de la „Epoca medievală până la cea modernă” dar și din cultura universală.
Joi, ne vom întalni începând cu ora 11.00, și ne vom delecta cu filmul “Mihai Viteazul”, apoi cu filmul pentru copii ,,Ocolul Pământului în 80 de zile” inspirit din cartea cu același titlu al lui Jules Verne, precum și povestea ,,Sarea în bucate” de Petre Ispirescu. Proiecțiile propuse sunt dedicate istoriei, căci cu ajutorul tehnologiei, putem astăzi să explorăm milenii de evoluţie, să ne reamintim evenimente istorice ce au influenţat generaţii întregi și au schimbat cursul istoriei, momente de cotitură şi personaje care şi-au pus amprenta decisiv asupra evoluției istoriei, culturii și civilizației contemporane.