Mesajul premierului Grindeanu către primarii de comune

1147

grindeanuPremierul Sorin Grindeanu a participat la întâlnirea primarilor de comune în cadrul  Asociaţiei comunelor din România, reuniţi la Bucureşti.

Sorin Grindeanu le-a spus edililor că au ușa deschisă permanent la el și că știe problemele cu care se confruntă, pentru că vione din administrația locală:

„Trebuie să oferim tinerilor și oamenilor aceiași șansă în viață, indiferent de locul unde se nasc. Să știți că eu cunosc foarte bine lucrurile acestea, pentru că provin din administrația publică locală. Am fost 4 ani viceprimar, 6 luni preşedinte de consiliu judeţean. De multe ori în aceste săptămâni mi-aş fi dorit să mai fi făcut parte din rândurile dumneavoastră, dar totodată vă spun că trebuie să facem aceste schimbări. (…) Vă aştept la Guvern, la Palatul Victoria se mai întâmplă şi alte lucruri decât proteste. Vă rog să veniţi la Palatul Victoria. Noi lucrăm în continuare.

În continuare 47% din populaţia României trăieşte în mediul rural. Aproape 80% din teritoriu sau peste 80% este administrat de dumneavoastră, de comune. S-au schimbat foarte multe lucruri, dar în continuare de foarte multe ori parcă avem două Românii: o Românie urbană şi o Românie rurală. Diferenţele dintre rural şi urban sunt din ce în ce mai mari”.