Mesajul președintelui Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, de Ziua Pompierilor

1037

Mesajul Președintelui Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, la manifestările organizate de ISU Dolj de Ziua Pompierilor: „Ziua de 13 septembrie marchează, în fiecare an, un important eveniment aniversar, dar și un moment de reflecție, de raportare la valori care au traversat timpul și continuă să caracterizeze corpul de veritabili profesioniști pe care îl reprezintă pompierii militari și civili din România.

Eroismul și devotamentul cu care, în urmă cu 170 de ani, căpitanul Pavel Zăgănescu și ostașii aflați sub comanda sa au purtat, în ciuda sorților potrivnici, emblematica bătălie din Dealul Spirii se regăsesc acum, multiplicate, în fiecare misiune pe care cadrele Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Oltenia» o duc la îndeplinire.

Sunteți exponenții unei instituții reputate și reprezentative, care și-a construit prestigiul prin curaj și promptitudine, printr-un management responsabil și eficient, câștigându-și încrederea comunității, și ne bucurăm că v-am putut fi alături, de-a lungul anilor, oferindu-vă sprijinul nostru.

Împreună, am reușit să dezvoltăm o serie de investiții care s-au tradus în modernizarea acestei importante structuri și în consolidarea dimensiunii sale europene – o colaborare pe care o ducem mai departe, cu noi proiecte în cadrul cărora identificăm cele mai bune soluții pentru creșterea gradului de siguranță publică.

Cu ocazia Zilei Pompierilor din România, în calitate de președinte al Consiliului Județean Dolj, vă încredințez de întreaga noastră apreciere și vă adresez sincere felicitări pentru remarcabila activitate desfășurată în beneficiul cetățenilor, alături de calde urări de sănătate, putere de muncă și mult succes în misiunile viitoare. La mulți ani!“