Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat încă o promisiune îndeplinită: de ieri, 1 iulie, au crescut pensiile și prestațiile sociale ale persoanelor cu handicap

1883

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a anunțat încă o promisiune îndeplinită: de ieri, 1 iulie, au crescut pensiile și prestatiile sociale ale persoanelor cu handicap.
Pensiile cresc cu 10%, iar valoarea punctului de pensie ajunge, astfel, la 1.100 de lei, fata de 871,5 lei cât era punctul de pensie înainte de venirea PSD – ALDE la guvernare. În același timp, pensia minim garantată crește de la 520 de lei, la 640 de lei, iar in momentul in care am preluat guvernarea era 400 lei. Vorbim aici despre valori nete, pensiile sub 2.000 de lei fiind scutite de taxe și impozite, încă din luna Martie a anului trecut, când am corectat o nedreptate săvârșită pe vremea guvernării PNL care a introdus impozit pe pensii pentru ca CCR nu a admisese tăierea lor.
Acestea se vor plăti, începând cu iulie, între 1 și 15 ale lunii, ca urmare a unei convenții încheiate între Poșta Română și Casa Națională de Pensii Publice.
Tot de la 1 iulie se măresc și prestațiile persoanelor cu dizabilități, cu procente cuprinse între 12 și 17 la suta. Reamintesc că prestațiile persoanelor cu dizabilități au fost mărite și la 1 ianuarie, iar aceasta este a doua creștere din an, procentele de majorari, din 2018, fiind cuprinse între 28 și 136 la suta.