Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu: Cred că va fi un rezultat în concordanță cu voința celor mai mulți dintre români

864

Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, a evidențiat sâmbătă, la ieșirea de la urne, că românii se află în fața celui mai important referendum al ultimilor 30 de ani, având în vedere obiectul consultării cetățenești, dar și numărul impresionant al celor care au semnat pentru susținerea acestui demers.

„Am votat astăzi cu gândul că va fi atins și chiar depășit pragul de prezență necesar, întrucât, după Revoluție, este singurul referendum pentru organizarea căruia s-au pronunțat mai mult de 500.000 de persoane cu drept de inițiativă, respectiv 3 milioane de români, ceea ce reprezintă o cifră record pentru țara noastră, în ultimii 30 de ani. Sper din toată inima ca la acest referendum să se exprime peste 6 milioane de cetățeni, pentru a spune «Da» sau «Nu», în funcție de ceea ce doresc.

Spre deosebire de referendumurile cu caracter consultativ, acesta este unul obligatoriu pentru Guvernul României, care trebuie să facă toate diligențele, astfel încât Constituția să fie revizuită așa cum și-au dorit cele 3 milioane de persoane. Nu știu care va fi rezultatul acestui referendum, dar pot să-l intuiesc încă de pe acum și cred că va fi în concordanță cu voința celor mai mulți dintre români“, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, și-a exercitat dreptul de vot la referendumul național pentru revizuirea Constituției în cadrul secției de votare nr. 123, amenajată în incinta Liceului Tehnologic Transporturi Căi Ferate din Craiova.

Biroul de presă al PSD Dolj