Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu: Spitalul Regional de la Craiova se va face pe fonduri europene

8619

lovMinistrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu a făcut câteva precizări cu privire la situația Spitalul Regional ce va fi construit la Craiova, menționând și motivele pentru care acest spital nu va fi finanțat de la bugetul de stat.

„În ceea ce privește situația Spitalului Regional au fost colegi parlamentari de la alt partid care au depus un amendament la bugetul de stat pentru finanțarea spitalului și au fost foarte supărați că nu s-a admis amendamentul.

Normal că nu s-a admis amendamentul pentru acest Spital Regional se va face pe fonduri europene. Mai mult decât atât anul trecut în luna decembrie ca urmare a presiunilor făcute, mediatice în primul rând, ministrul sănătății de la vremea respectivă a făcut un împrumut de la BEI de un milion și jumătate de euro pentru studiul de fezabilitate .

Nu s-arenunțat la ideea de a-l realiza pe fonduri europene și pot să vă spun că suntem în linie dreaptă cu ceea ce înseamnă finanțarea acestui spital”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, Ministrul Muncii.

Olguța Vasilescu a vorbit și despre alte câteva măsuri ce vor fi luate la nivelul ministerului pentru creșterea gradului de ocupare a forței de muncă vorbind despre programe precum „primul salariu” sau „stagiul de ucenicie” ce sunt deja în lucru.

sursa: staredefapt.ro