Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a prezentat realizările colegului Petre Daea, subliniind că guvernarea PSD înseamnă mai mult decât salarii și pensii

1207

Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a prezentat, într-o postare pe Facebook, realizările unuia dintre cei mai activi miniștri, “colegul de bancă” din Guvern, cum l-a numit Vasilescu, Petre Daea.

„E incredibil câte lucruri s-au făcut de PSD intr-un an și jumătate și nu se cunosc. Știați ca Ministerul Agriculturii a realizat, intr-un an și jumătate, următoarele:
– 1,2 milioane ha pregătite pentru irigații și am găsit doar 300 000 ha la venirea la guvernare;
-718 km de drumuri forestiere modernizate;
-1689 km de rețea alimentare cu apa in comune;
-2909 km de rețea canalizare in mediul rural;
-319 unități de învățământ reabilitate, in valoare de 118 milioane de euro;
-614 cămine culturale reabilitate, in mediul rural, in valoare de 178 mil euro;
-3359 drumuri comunale, in valoare de 506 mil euro? Atenție! Aceste realizări sunt doar din bugetul Ministerului Agriculturii și la acestea se adaugă altele similare făcute din bugetul Ministerului Dezvoltării, Educației etc.
Știați ca 12783 de tineri fermieri au fost sprijiniți financiar cu 600 milioane euro și 705 antreprenori tineri au fost sprijiniți financiar cu 60 milioane euro? Știați ca după ce am fost codașii Europei, de un an și jumătate avem o rata de absorbție, doar a Ministerului Agriculturii, de 6,53 mld euro și suntem pe primul loc in Europa? Sau ca e prima oara când se dau subvențiile la timp agricultorilor? Asta e guvernarea PSD… Nu doar salarii și pensii…”, a scris Olguța Vasilescu.