Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, dezminte zvonurile false: Nu se vor putea cumula două pensii speciale potrivit noului proiect de Lege a pensiilor

3205

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat, joi seară, într-o emisiune televizată, că proiectul Legii Pensiilor prevede faptul că nu se vor mai putea cumula două pensii speciale. Astăzi, pe pagina sa de socializare, Olguța Vasilescu a subliniat, din nou acest lucru:

„În ultimele zile, se rostogolește o știre cum ca, prin noua lege a pensiilor, pensionarii din sistemul public sunt dezavantajați fiindcă nu mai pot cumula doua categorii de pensii, in timp ce pensionarilor ieșiți pe legi speciale li se permite sa cumuleze doua categorii de pensii speciale.

Fake News! Pensionarii din sistemul public nu au putut cumula niciodată doua categorii de pensii ( de exemplu pensia de invaliditate cu pensia de urmaș), deci nu sunt dezavantajati sub nicio forma de noua lege. In ceea ce ii privește pe cei cu pensii speciale, încă din luna Septembrie a anului trecut a apărut o ordonanța de urgentă prin care nu se mai permite cumulul a doua pensii speciale: de exemplu magistrat cu magistrat militar sau cu parlamentar.

Înțeleg ca se caută in disperare carente ale noii legi și, când nu se găsesc, se inventează…”, a spus ministrul Muncii.