Minitrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, in vizita pe șantierele Drumului Expres Craiova- Pitești și Variantei Ocolitoare Craiova Sud

240

Minitrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost astazi prezent pe șantierele Drumului Expres Craiova- Pitești (DEx 12) și Variantei Ocolitoare Craiova Sud: 

”Am verificat astăzi situația lucrărilor de pe șantierele Drumului Expres Craiova- Pitești (DEx 12) și Variantei Ocolitoare Craiova Sud!
Cel mai avansat este Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova Pitești, care anul acesta poate fi dat în circulație. Sunt 31,75 km care se vor adăuga celor 39,85 km ai Tronsonului 2, pe care se circulă încă de anul trecut. Constructorul român este bine mobilizat și a ajuns deja la un stadiu fizic de 86%.
Și lucrările de pe Tronsonul 4 evoluează bine, iar stadiul fizic este acum de 38%. Finalizarea lucrărilor și deschiderea circulației pe acest tronson este posibilă în 2024.
Pe cele două tronsoane lucrează același constructor român care a realizat și Tronsonul 2 al DEx 12, aflat acum în circulație.
Pe Tronsonul 1 al Drumului expres Craiova- Pitești, constructorul turc a demarat lucrările organizatorice în vederea finalizării construcției celor 17,7 km (Craiova – Robănești).
Termenul contractual este de 18 luni, dar antreprenorul și-a asumat o bună mobilizare și finalizarea lucrărilor până la sfârșitul anului viitor.
Dacă se menține ritmul actual de lucru, la finalul anului 2024 vom putea circula pe toți cei 121 km ai Drumului Expres Craiova – Pitești.
Din păcate, nu pot am cuvinte de apreciere pentru lucrările de pe șantierul Variantei Ocolitoare Craiova Sud (DN56- DN55- DN6). Antreprenorul italian este în întârziere și este slab mobilizat, iar lucrările sunt la un stadiu fizic de doar 52%, deși acestea aveau termen contractual de finalizare anul 2023!
Atrag atenția constructorului că trebuie să se mobilizeze urgent și să finalizeze construcția celor 9,8 km ai centurii sud cât mai repede.
În caz contrar, pe lângă penalitățile aplicate pentru nerespectarea termenelor contractuale, se poate ajunge la reziliere și la interzicerea participării la viitoare licitații”.