Minorul băut care a provocat moartea unei fete de 18 ani în accidentul de la Hanul Doctorului, arestat la domiciliu

1224

Matei U., minorul de 16 ani, fiul unor judecători craioveni, care a provocat accidentul mortal de marți dimineață, din apropierea Centurii de Nord a Craiovei, în care și-a pierdut viața o fată de 18 ani, elevă la Colegiul Național „Carol I”, a fost plasat, astăzi, în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Hotărârea a fost luată de Tribunalul Dolj și este definitivă. 

Tribunalul Dolj a hotărât, în această după-amiază, ca minorul de 16 ani din Craiova, care a urcat băut la volan și a provocat moartea unei fete de 18 ani în accident, la Hanul Doctorului, să fie arestat la domiciliu pentru 30 de zile. Asta după ce Judecătoria Craiova hotărâse anterior, pe 18 iulie, să-l plasaze sub control judiciar pentru 60 de zile.

Reamintim că, potrivit reprezentanților IPJ Dolj, un minor de 16 ani, din Craiova, care conducea un autoturism Volkswagen Golf dinspre Centura de Nord către Hanul Doctorului, a pierdut controlul direcției şi s-a răsturnat, marți dimineața, în jurul orei 3.00. În urma accidentului a rezultat decesul unei tinere de 18 ani, pasageră pe locul din dreapta faţă a autoturismului şi rănirea uşoară a şoferului şi a altor doi 2 pasageri. Este vorba de doi băieţi de 15 şi respectiv 17 ani. Potrivit IPJ Dolj, în urma testării şoferului a rezultat o alcoolemie de 0,49 mg/l. A fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului.