Muzeul de Artă Craiova: Accesul este gratuit vineri, cu prilejul Zilei Naționale „Brâncuși”

0
290
Vineri, 19 februarie 2021, cu prilejul Zilei Naționale „Brâncuși”, Muzeul de Artă Craiova propune o întâlnire cu lucrările marelui sculptor român expuse aici: Orgoliu, Cap de copil, Tors (Coapsa), Sărutul și Domnișoara Pogany, alături de un scaun colțar (piesă artizanală realizată în adolescență), Ecorșeul și Vitelius.
Totodată, cei interesați vor avea ocazia să urmărească două înregistrări recente, cuprinzând informații inedite despre sculptor și opera sa, cu cercetătoarea Doina Lemny, realizate la inițiativa I.C.R. Istanbul și I.C.R. Bruxelles, pentru publicul din străinătate. Cu această ocazie, accesul în muzeu este gratuit, programul de vizitare fiind între orele 10:00 – 17:00 (ultima intrare la ora16:30).
Palatul Jean Mihail a găzduit pentru prima oară opere de Brâncuși, în 1943, cu ocazia unei expoziții de anvergură intitulate „Săptămâna Olteniei”. Ulterior, după ce palatul a devenit muzeu de artă (1954), acesta s-a numărat primele instituții muzeale din lume care dețineau colecții de opere brâncușiene. Încă din 1965, două dintre sălile sale au fost special amenajate sub denumirea de „Cabinetul Brâncuși”, iar în prezent sunt în curs de definitivare lucrările la un nou spațiu expozițional dedicat lui Constantin Brâncuși, realizat după planurile arhitectului Dorin Ștefan.
Din anul 2015, în conformitate cu Legea 305/2015, data de 19 februarie a fost declarată Ziua Națională „Brâncuși”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.