Muzeul Olteniei a câștigat două premii la Olimpiada Națională de Meșteșuguri Artistice și Tradiționale Sibiu!

1111

Muzeul Olteniei Craiova a participat anul acesta, în perioada 24-29 iulie, alături de alți 260 de reprezentanți ai tradițiilor populare din țară (32 de judeţe) şi străinătate (Mexic, Republica Bulgaria, Republica Moldova și R.P. Chineză), la un eveniment cultural cu reprezentativitate națională, respective cea de a XXIII-a ediție a Olimpiadei Naționale de Meșteșuguri Artistice și Tradiționale, manifestare organizată de către specialiștii Muzeului ASTRA Sibiu.

În acest context, Muzeul Olteniei Craiova a fost reprezentat la prestigiosul eveniment cultural de către Secția de Etnografie (“Casa Băniei”), mai exact de doi dintre participanții la atelierul de sculptură lemn, ce se derulează la această secție de peste 5 ani, fiind coordonat de profesorul Smarandache Ionuț.

Astfel, craiovenii Preda Robert și Vârtosu Andrei au obținut locul II, respective locul III, la secțiunea sculptură lemn, pentru frumoasele lucrări pe care le-au realizat timp de 5 zile la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.