Muzeul Olteniei Craiova – o nouă destinație în turismul transfrontalier

0
988

Muzeul Olteniei Craiova, în parteneriat cu Municipalitatea Varshets, implementează, începând cu data de 30.08.2018, proiectul “Noi destinatii in turismul transfrontalier”, în cadrul Programului Interreg V-A România-Bulgaria. Parteneri: Municipalitatea din Varshets – Beneficiar Lider; Muzeul Olteniei Craiova – Partener în cadrul proiectului.
Durata de implementare a proiectului este 36 luni.
Valoarea totală eligibilă a proiectului: 1.364.438,31 EUR, din care suma de 459.451,39 EUR revin Muzeului Olteniei Craiova.
Obiectivul general al proiectului este acela de a promova cooperarea între instituții și oameni prin utilizarea resurselor culturale și naturale într-un mod turistic durabil.
Prin intermediul acestui proiect cele trei secții ale Muzeului Olteniei se vor dota cu echipamente și instrumente muzeale moderne, interactive care vor disemina informații și vor bulgară:
– Tur virtual al Secției de științele Naturii a Muzeului Olteniei și al Centrului Expozițional din Varshets;
– un echipament holografic bazat o tehnică avansată de fotografie care generează imagini tri-dimensionale;
– trei asistenți virtuali pentru vizitatori și trei totemuri interactive, echipamente care se vor amplasa la fiecare dintre sediile secțiilor Muzeului Olteniei, Etnografie (Casa Băniei), Istorie-Arheologie, Științele Naturii, și care vor oferi o interfață de comunicare și informare facilă și atractivă pentru vizitatori, în special tineri.
De asemenea, localitatea Varshets, ce este situată în districtul Montana, Bulgaria, se remarcă prin resurse turistice importante: peisaj atractiv, ape termale, capacitate de cazare, recent, în zonă. fiind descoperit un depozit paleontologic. Pentru valorificarea turistică a acesteia, prin proiect, se va inființa un complex muzeal format dintr-un PaleoParc în aer liber și un Centru de informare cu o zonă de expoziție.
Prin intermediul proiectului se vor desfășura activități comune, ca de exemplu, organizarea de conferințe de specialitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.