Sursă foto: Shutterstock.com
Sursă foto: Shutterstock.com

Îți mai aduci aminte când derulai casetele cu creionul pentru a reasculta piesa preferată? Se întâmpla prin anii ’90, când muzica adevărată se asculta pe casetofon sau la Walkman. Ce vremuri nostalgice!

Însă multe dintre device-urile tinerilor de atunci sunt acum în tendințe pentru tinerii de azi. Trecem în revistă, în rândurile următoare, câteva dintre aceste device-uri care au schimbat lumea la momentul respectiv și care acum se achiziționează din pură nostalgie.

Ce device-uri erau cool mai demult și cum au fost reinventate

  • Casetofon și Walkman

Anii ’90 au fost senzaționali în materie de muzică. Verile de altă dată se simțeau cu multă bucurie în suflet, mai ales când pe străzile din cartier urla muzica la casetofon. De altfel, tinerii de atunci evadau în lumea lor imediat ce își puneau Walkman-ul în funcțiune. 

Acum, atât casetofoanele, cât și Walkman-urile s-au reinventat, sunt fabricate cu super tehnologie și sunt preferate de mulți dintre tinerii de azi. Stropul de nostalgie și libertatea sunt cele care descriu utilizarea acestor produse, care iată, și azi spun o poveste frumoasă.

  • Căștile cu fir

Nu demult erau discuții despre căștile cu fir, care oricât de organizate ar fi stat în geantă, tot se încurcau. Tehnologia de azi permite ascultarea muzicii fără aceste fire. De exemplu, o pereche de AirPods de la Altex sunt ideale pentru cei care nu vor să se încurce în fire. Însă cum gusturile sunt discutabile, mereu vor exista și cei nostalgici care preferă accesoriile de altădată, în schimbul celor moderne, așa cum sunt tinerii din aceste vremuri.

  • Vinilul

Se spune că vinilul are o calitate excepțională de redare a muzicii și că este singurul care face acest lucru. Nu putem să îi contrazicem pe profesioniștii din domeniu. Industria muzicală s-a reinventat de fiecare dată și a ținut mereu pasul cu tendințele. 

Poate și din acest punct de vedere, au revenit  la modă vinilurile, luând ușor locul CD-urilor mult mai practice. De altfel, producătorii de stații și sisteme audio au înțeles direcția consumatorului, așa că, oricine poate deveni nostalgic și asculta un vilnil de calitate la pick-up.

  • Aparatul de făcut popcorn

Dacă vrei să îți faci un cadou deosebit, poți opta pentru aparatul de făcut popcorn. Un asemenea device era la modă prin anii  ’60-’70 și era o idee preluată de la americani. Revenind în zilele noastre, mașina de făcut popcorn este foarte utilă. Doar trebuie băgată în priză, ca mai apoi porumbul să își facă treaba și să se transforme în cel mai delicios popcorn.

  • Ceasurile mecanice

Au fost odată la modă ceasurile mecanice, cu reglaj din butoane, cu alarmă muzicală și ticăit plăcut. Aceste ceasuri erau nelipsite de pe mâinile copiilor și tinerilor din anii ’90. 

Atunci când întrebai cât este ora, sigur dădeai de cineva mândru de ceasul lui mecanic. Și pentru că moda  se reinventează de fiecare dată, a fost mai mult decât binevenită revenirea acestui ceas “nostalgic”. Și mulți din tinerii de astăzi preferă un asemenea accesoriu în schimbul celor elegante.

Așadar, nostalgia își spune cuvântul în tendințele de azi. Aparatele care altădată erau la modă, au fost readaptate la nevoile consumatorilor actuali, păstrând însă finețea timpurilor frumoase de atunci.