Nu e niciodată prea devreme pentru o lecție de educație rutieră: Polițiștii craioveni i-au învățat pe cei mici să respecte regulile de circulație

1155

Nu este niciodată prea devreme pentru educație rutieră. Cel puțin asta au dovedit copiii care au participat, ieri, în parcările magazinelor Lidl din Craiova, la lecții interactive de circulație rutieră predate de polițiștii craioveni în cadrul campaniei naționale „Verde la educație pentru circulație”.

 „Verde la educație pentru circulație” este un proiect de tradiție, care își propune, an de an, să aducă în atenția copiilor și părinților siguranța rutieră.

Obiectivul campaniei este de a forma un comportament rutier responsabil în rândul copiilor, prin învățarea și respectarea regulilor de circulație, pentru ca pe termen lung, numărul și gravitatea accidentelor rutiere în care sunt implicați și copii să fie reduse.

În cadrul evenimentului, cei mici au aflat de la polițiști ce reguli de circulație trebuie să respecte în drumul lor spre școală, locul de joacă sau către casă, prin lecții interactive.

Ieri, 22 septembrie, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier Dolj şi Biroului Rutier Craiova au fost prezenţi în parcările celor patru magazine Lidl, din Craiova.

Poliţiştii i-au învățat pe cei mici cum să aibă singuri grijă de ei, ca pietoni în trafic, în cadrul unor lecții interactive dedicate copiilor cu vârsta între 4 și 10 ani.

În prima parte, poliţiştii doljeni le-au prezentat celor mici noţiuni teoretice, prin care aceştia au aflat semnificaţia fiecărui semn de circulație şi au primit informații esențiale pentru siguranța lor, ca pietoni.

În cea de-a doua parte, a avut loc o sesiune practică, în care copiii au putut aplica cunoștințele dobândite, printr-un joc interactiv de circulație rutieră, desfăşurat pe ”covorul rutier” amplasat în incinta parcării magazinelor.

La final, toţi copiii au fost premiați, aceştia dând dovadă, pe tot parcursul activităţii de energie, implicare şi dorinţă de a cunoaşte şi respecta regulile de circulaţie.