Nu este o rușine să ai probleme financiare, mai ales în astfel de vremuri! Soluții pentru a putea supraviețui scumpirilor drastice în această perioadă

250

Știm cu toții că trăim în vremuri dificile din punct de vedere financiar, dar trebuie să știi că nu ești singurul în situație. Persoanele care și-au pierdut afacerea de o viață sau cei care au fost trimiși în șomaj au cel mai mult de suferit. Cu toate acestea, există soluție pentru orice problemă, chiar și de natură financiară, secretul constă în gestionarea obiceiurilor personale și dacă este necesar, să ceri și ajutor. 

Metode de a trece cu bine peste o criză financiară

Creează un plan de cheltuieli

În primul rând, nimic nu se poate rezolva fără un plan bine pus la punct, așadar pasul principal constă în crearea unui plan pentru cheltuielile tale. Planul de cheltuieli este sinonim pentru buget, așadar, prioritățile tale ar trebui să fie toate elementele obligatorii pe care trebuie să le achiți: chirie/rată, dacă este necesar, utilități, mâncare și necesități pentru copii, dacă este cazul. Din păcate acest lucru nu se invață nici la școală, nici la o facultate de prestigiu, așadar fiecare trebuie să-și facă bugetul cel mai potrivit pentru el și familia lui. 

Un mic secret pe care trebuie să-l știi: folosește mereu un număr maxim rotunjit, atunci când reduci cheltuielile. De exemplu: dacă factura la gaz ar fi 578,50 de lei, tu notează-ți că este aproximativ 600. Acesta este și un joc psihologic, pentru că îți setezi o sumă fixă pentru fiecare utilitate în parte și te vei miza pa acest lucru, iar la final vei rămâne cu mai mulți bani, pentru că din start ai estimat un buget mai mare decât ar trebui în mod normal. 

Începe cu pași mici

Trebuie să începi cu pași mici să-ți schimbi obiceiurile care necesită cheltuieli în plus. Psihologic vorbind, este un obiectiv destul de greu de atins, dar pentru început acesta este cea mai bună soluție pentru a economisi bani. Cum poți face acest lucru?

În primul rând, dacă obișnuiai să-ți cumperi mereu cafeaua de dimineață în drum spre muncă, atunci este recomandat să-ți achiziționezi un termos și să-ți faci singur cafeaua mereu după ce te trezești. 

În al doilea rând, trebuie să faci și schimbări majore, cum ar fi modalitatea de transport. Primăvara vine cu pași mici, dar siguri, atunci cel mai bine ar fi să renunți la mașină și să circuli cu transportul în comun sau și mai bine, cu bicicleta. Dacă locul tău de muncă nu se află la o distanță mare, atunci poți să mergi liniștit cu bicicleta sau chiar pe jos. 

Cere ajutor dacă e nevoie

Este în natura omului de a se depăși pe sine și să treacă de probleme fără niciun pic de ajutor, dar când situația o cere, câteodată nu ai încotro. În aceste cazuri, cel mai bine ar fi să optezi pentru un credit fulger fără dobândă, preferabil de la o instituție financiară nebancară și care este de încredere. Dacă optezi pentru un credit în rate fără dobândă de la Hopcredit, atunci fii sigur că problemele tale financiare din perioada curentă vor dispărea. Pentru un astfel credit se aplică extrem de ușor, procedura este una imediată și banii sunt virați direct în cont. 

Educația financiară se învață din timp și prin experiența fiecăruia. Situațiile de criză nu sunt favorabile pentru nimeni, dar oarecum te întăresc și te disciplinează pentru un stil de viață economic pe viitor. Ține minte, o perioadă rea se sfârșește mereu, momentan contează să acționezi inteligent. 

Sursa foto: Freepik.com