O campanie de strangere a gunoaielor din Dolj cu efecte pe termen scurt

0
361

In aceste zile, in judetul Dolj, este in derulare o campanie de salubrizare a zonelor pline de gunoi, adevarate focare de infectie.

Operatorul de deseuri, impreuna cu autoritatile locale si cu voluntarii aduna gunoaiele aruncate in zone nepermise. Cine a aruncat gunoaiele, cine ar fi trebuit sa ii sanctioneze pe cei care si-au creat propriile gropi de gunoi, la marginea localitatilor, este o discutie care ar trebui dezvoltata.

Autoritatile locale din Craiova sunt primele care au pus piciorul in prag, care au dat startul si au aplicat legea care priveste transportul si depozitarea deseurilor. In restul localitatilor lucrurile se desfasoara cu incetenitorul in aceasta privinta. Rar cei de la Garda de Mediu se mai obosesc sa paraseasca birourile si sa aplice sanctiuni.

Din pacate, sunt convins, ca munca depusa de voluntari in aceste zile va fi in zadar, pentru ca zonele curatate vor fi rapid umplute cu deseuri. Pentru ca nimeni nu ia masuri. Iar cand amendate sunt autoritatile locale, platesc si cei care respecta legea, pentru ca nu este asa, bugetul local este al tuturor, fie ei cetateni cu simt civic sau nu.

Daca atunci cand arunca gunoaiele in locuri nepermise nu se gandesc la cea mai importanta chestiune, SANATATEA, ar putea sa se gandesca poate ca o colectare selectiva le-ar aduce facturi mai mici.

Pentru ca efectul muncii depusa de voluntari sa fie pe termen lung, autoritatile locale trebuie sa se implice mai mult si sa ia masurile legale cu cei care nu respecta legea, sau Garda de Mediu sa aiba inspectori la nivelul fiecarui UAT, si nu doar in birouri in Craiova. Si poate ca si operatorul de salubrizare isi rezolva problemele de personal si respecta orarul de ridicare al deseurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.