O declarație (prea) așezată a vicepreședintelui CJ Dolj, Cosmin Vasile despre bugetul pe 2017

3059

cosmin vasileAutoritățile județene nu se hazardează în declarații și ca în fiecare an își prioritizează bugetul, investind sumele de bani în domeniile cele mai arzătoare.

Anul 2017 va fi anul investițiilor în Sănătate, nefiind neglijat nici Aeroportul Internațional Craiova și nici drumurile.

Într-un interviu acordat săptămânalului Indiscret, întrebat fiind de reporter ”Cum se prezintă bugetul judeţului Dolj, comparativ cu anii trecuţi?”, vicepreședintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, dă un răspuns așezat, diplomat, spunând că este mai mare decât cel din 2015, dar nedorind să scoată în evidență creșterea față de anul trecut, când Guvernul Cioloș a tăiat mult din bani.

”Este o sumă puţin mai mare decât cea de anul trecut, un buget care ne permite să ţinem întreaga activitate aşa cum ne-am propus. Avem şi un excedent de anul trecut şi o să utilizăm sumele pentru anumite obiective din acest an. Avem un buget care nici nu promite lucruri extraordinare, dar nici nu ne conduce spre situaţii de criză. Suma repartizată judeţului nostru este de 375.000.000 de lei”.

Atitudinea așezată i-a caracterizat tot timpul pe cei de la Consiliul Județean Dolj, dar poate că ar trebui să spună mai apăsat unele chestiuni, pentru că altfel la adresa lor și a instituției pe care o conduc s-ar putea să rămână doar acuzațiile aduse de cei din opoziție, care ne mai având aderență la electorat încearcă să și-o recâștige prin lanasarea unor proiecte ”fumigene” lăsând electoratul să înțeleagă că PSD nu vrea transparență sau că instituțiile statului sunt ticsite de pesediști, de parcă dacă ești pesedist nu ai drept la muncă.

Cum ar fi dacă pesediștii ar spune la fel despre pedeliștii, acum peneliști, din deconcentrate, aduși în instituții pe timpul Guvernării Boc. Poate că unii au uitat că pedeliștii/peneliști au schimbat într-o noapte tot în instituții, neținând cont de profesionalism sau de concursuri câștigate, singurul criteriu fiind cel politic.

Adevărul trebuie spus până la capăt, și nu doar cu jumătate de gură, pentru că uneori este mai diplomat să fii direct.