O fi greșit Mircea Guță dar a fost și ”ajutat” de cei din Primăria Calafat

4880

primaria calafatCa unul care a citit mai multe Rapoarte ale Camerei de Conturi și de la Primăria Calafat, pot să spun că Mircea Guță a fost și ”ajutat” mult de aparatul de specialitate și oamenii din cabinetul propriu.

În Primăria Calafat lucrează mulți oameni care nu au habar de legislația în vigoare, de proceduri,  ba mai mult au alt interes decât acela al fișei postului.

Citind zilele trecute Raportul Camerei de Conturi Dolj pe anul 2015 de la Primăria Calafat am observant că sunt zeci de achiziții, pe sume semnificative, pentru care semna Vârtopeanu, administratorul public al municipiului și alte două persoane din Primărie, sărindu-l astfel pe ordonatorul principal de credite, în speță pe primarul Mircea Guță, care în ultimii doi ani a fost ocupat cu procesele.

Prima instanță l-a găsit vinovat pe fostul primar Mircea Guță, pentru abuz în serviciu și luare de mită. Vom vedea după recurs care va fi decizia finală. Dacă va rămâne la fel, Mircea Guță va plăti, executând anii de închisoare, dar la Primăria Calafat din anumite puncte de vedere situația nu va fi rezolvată.

Actualul primar, Lucian Ciobanu, trebuie să învețe din greșelile lui Mircea Guță și să fie foarte atent la cei din cabinetul propriu, același ca al fostului edil, și la aparatul de specialitate, pentru că este o vorbă: ”Până la Dumnezeu, te mănâncă sfinții!