Oana Bică, vicepreședinte al Consiliului Județean Dolj, la deschiderea celei de-a XIV-a ediții a Salonului National de Restaurare, la Muzeul Olteniei Craiova: Felicitări tuturor celor implicați!

1686

În prezența unui public numeros, astăzi, la Muzeul Olteniei, a avut loc deschiderea Salonului Național de Restaurare Craiova 2018. Oana Bică, vicepreședinte al Consiliului Județean Dolj, prezentă la eveniment, i-a felicitat pe organizatori și i-a asigurat de tot sprijinul Consiliului Județean Dolj și pe viitor.

Vernisajul Salonului Național de Restaurare Craiova 2018 a adunat, astăzi, la Muzeul Olteniei, un public numeros. Asta și pentru că este recunoscută valoarea pieselor aduse an de an,  în fața craiovenilor, din toată țara. „Deschidem ușile trecutului, în spatele cărora se cercetează, se investighează și restaurează patrimoniul material încă necunoscut publicului larg. Prin demersul cultural realizat astăzi, încercăm să angajăm comunitatea în procesul de redescoperire a unei mărci identitare a trecutului, a eleganței în cultură, a bunului gust, a rafinamentului restaurării obiectelor de patrimoniu național!
Fără munca restauratorilor, piesele din spațiile muzeale, unele extrem de rare, nu ar găsi prilejul de a ne bucura privirea si sufletul pentru că, fiecare atingere, fiecare an care se adaugă, le agresează fragilitatea și frumusețea.
Cu toții simțim nevoia unei întoarceri spre trecut, pentru a avea resurse să mergem mai departe, însă într-un trecut în care suntem mândri să ne regăsim atât ca identitate culturală cât și ca ideal” spun organizatorii.

Prezentă la eveniment, Oana Bică, vicepreședinte al Consiliului Județean Dolj, i-a felicitat pe toți cei implicați în organizarea Salonului, i-a asigurat și pe viitor de sprijinul Consiliului Județean și a vizitat întregul spațiu expozițional:„Muzeul Olteniei Craiova, una dintre cele mai vechi instituții de cultură din Cetatea Băniei, fondat în anul 1915, a ajuns la o vârstă a împlinirilor și a maturității. Acest eveniment, pe care îl vom parcurge de-a lungul a trei zile, reprezintă o bună ocazie de a pune în lumină investițiile Consiliului Județean Dolj, realizate în ultimii ani pentru Laboratorul de Restaurare și Conservare din cadrul MOC, investiții concretizate în dotarea acestuia după cele mai moderne standarde europene în materie.
Doresc să vă felicit pentru eforturile pe care le depuneți, pentru rezultatele cu adevărat remarcabile ale muncii dumneavoastră de înaltă calitate și de mare responsabilitate, datorită cărora astăzi putem vernisa o expoziție impresionantă, care grupează peste 100 de obiecte de patrimoniu, provenind de la 27 de instituții muzeale, religioase sau colecții particulare din țară. Faptul că, de-a lungul anilor, dumneavoastră girați această manifestare ne onorează și reprezintă un semn al recunoașterii valorii patrimoniale și științifice a Muzeului Olteniei. 
Suntem deosebit de onorați în a vă avea alături de noi acum, dar și zi de zi, în toate demersurile noastre culturale pe care le întreprindem pentru comunitate, iar acest eveniment organizat astăzi, aici, reprezintă un argument solid în favoarea inițiativei administrației județene de a continua sprijinirea financiară a specialiștilor de la Muzeul Olteniei”, a declarat vicepreședintele CJ Dolj Oana Bică.