Olteanul care a lovit cu capul în figură un polițist doljean face pușcărie pentru ultraj

2130

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au decis ca Adrian Iliuţă Grigorie, de 25 de ani, din Balş, cel care l-a lovit cu capul în faţă pe poliţistul Sorin Cepoi, din Pieleşti, anul trecut, să execute pedeapsa de 1 an și 6 luni închisoare primită cu suspendare la Judecătoria Craiova. Pe 21 septembrie, anul trecut, Grigorie, împreună cu un alt oltean, Cătălin Şerban, au tâlhărit angajatul unui cazinou din Balş, de unde au fugit cu 4.500 lei. La Pieleşti, au provocat un accident cu BMW-ul în care erau şi au fost prinşi de poliţiştii doljeni. Cei doi au fost condamnați și la Judecătoria Balș, pentru tâlhărie calificată.

Reprezentanții IPJ Dolj anunțau anul trecut, pe 21 septembrie că poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Pieleşti au fost anunţaţi de un accident în care a fost implicat un autoturism BMW. Polițiștii ajuși la fața locului au stabilit că BMW-ul era condus de Adrian Iliuţă Grigorie. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentraţie de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, şi pentru că, atât el, cât şi pasagerul, Cătălin Şerban, de 24 ani, din oraşul Balş, Olt, se manifestau violent, au fost imobilizaţi. În timp ce se deplasau către sediul secţiei, Grigorie l-a lovit cu capul în zona feţei pe agentul principal Sorin George Cepoi, provocându-i leziuni serioase. Cei doi tineri au fost duşi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, unde s-a stabilit că fugeau pentru că, în aceeaşi noapte, comiseseră o tâlhărie la un cazinou din Balș, de unde au sustras prin ameninţare şi acte de violenţă, folosindu-se de un dispozitiv care genera şocuri electrice, suma de 4.500 lei. Grigorie a ajuns în arestul IPJ Dolj pentru ultraj, iar Cătălin Şerban a fost predat poliţiştilor IPJ Olt pentru continuarea cercetărilor în dosarul tâlhăriei.

Judecătoria Craiova l-a condamnat pe Adrian Iliuță Grigorie, în luna mai, la 1 an și 6 luni închisoare cu suspendare, însă procurorii și polițistul agresat au făcut apel. La sfârșitul săptămânii trecute, Curtea de Apel Craiova a decis ca Grigorie să execute pedeapsa primită pe fond, la Judecătoria Craiova.

Mai mult, Judecătoria Balș a pronunțat, săptămâna trecută, sentința pentru tâlhăria comisă la cazinou, Adrian Iliuță Grigorie fiind condamnat la 3 ani de închisoare, în timp ce complicele său a primit 3 ani și 6 luni închisoare, ambele pedepse cu executare. Această hotărâre nu este definitivă.