Omul potrivit pentru Maglavit – Radu Dacian, candidat PSD: Maglavitul are nevoie să continue schimbarea în bine a comunei!

461

Una dintre cele mai celebre comune ale Olteniei, Maglavitul a trecut, în ultimii ani, graţie unei administraţii PSD extrem de implicate, printr-un amplu proces de transformare. Cu sprijinul proiectelor cu finanţare europeană, dar şi cu bani de la bugetul local, actuala administraţie a reuşit să aducă localitatea mai aproape de Europa. „S-au făcut paşi foarte importanţi în direcţia corectă, dar este vital să păstrăm acest drum. Maglavitul are nevoie de schimbarea în bine a localității“, spune Radu Dacian, candidatul PSD pentru funcţia de primar.

Cu o experienţă de patru mandate de consilier, Radu Dacian, candidatul PSD pentru primăria Maglavit, este, fără doar şi poate, cea mai bună alegere pentru ca localitatea de pe malul Dunării să rămână pe drumul către dezvoltare. „Toată lume ştie că, mai ales când vine vorba despre administraţie, pentru a reuşi ai nevoie de continuitate. Sunt proiecte care se pot implementa rapid, în câteva luni, dar proiectele importante în viaţa unei localităţi depăşesc deseori un mandat. Iar în ultimii patru ani, administraţia PSD a început foarte multe proiecte la nivelul comunei care trebuie duse la bun sfârşit. De departe, cel mai important dintre ele este cel care priveşte extindere reţelelor de apă şi canalizare în comună, o investiţie de peste 13 milioane de euro. Știu că foarte mulți oameni din Hunia sunt supărați pe faptul că nu au încă apă și canalizare, dar aici vorbim despre o situație aparte. Localitatea era prinsă în masterplanul de apă și canal al județului, astfel că lucrurile nu au depins de administrația locală. Vorbim despre un proiect major, cu finanţare europeană, a cărui implementare depindea de aprobările Uniunii Europene. Totuși, așa cum se știe, recent a fost semnat contractul pentru începerea lucrărilor, iar eu sunt convins că, de anul viitor, locuitorii din Hunia vor benefica și ei de apă și canalizare.
Apoi, se lucrează deja la documentaţia pentru modernizarea infrastructurii locale – drumuri intercomunale şi trotuare, investiţii extrem de necesare şi care vor începe imediat ce vor fi finalizate reţelele de apă şi canalizare“, spune Radu Dacian.

Născut şi crescut în Maglavit, candidatul social-democrat are şi avantajul că, pe lângă experienţa din administraţie, înţelege foarte bine importanţa creări condiţiilor pentru ca mediul privat să se poată dezvolta. „Pentru mulţi oameni din administraţie şi din politică, mediul privat este o necunoscută. Eu consider că experienţa mea din mediul privat reprezintă un avantaj. Tocmai din acest motiv, una dintre priorităţile mandatului meu va fi sprijinirea iniţiativelor private. Avem nevoie să atragem investitori, să ajutăm pe cât posibil oamenii de afaceri să genereze locuri de muncă. Doar aşa putem, cu adevătrat, să ajutăm comunitatea. Iar Maglavitul este o localitate cu un potenţial uriaş care trebuie exploatat“, susţine candidatul PSD.

Pe lista proiectelor candidatului Radu Dacian se mai regăsesc:

modernizarea infrastructurii locale prin asfaltarea drumuri și amenajare trotuarelor

– amenajarea unui birou permanent pentru servicii publice (taxe, impozite, plăţi, drepturi băneşti către asistaţi sociali, alocaţii) în satul Hunia

– proiect pentru panouri fotovoltaice care să preia consumul iluminatului public şi tuturor instituţiilor din comună, precum şi extinderea reţelei de iluminat public către Mănăstirea Maglavit

– proiect de integrare a rromilor în comunitatea locală prin cursuri plătite din fonduri europene pentru diverse meserii, precum prelucrători prin aşchiere (tâmplari), sudori, fierar-betonişti, zidari, etc.

– implicarea în întreţinerea şi reablitarea lăcaşurilor de cult din Maglavit şi Hunia
– proiect pentru declararea ca zonă turistică a comunei, având ca obiectiv turistic central Mănăstirea Maglavit

– susţinerea tinerilor în iniţierea unor proiecte, prin înfiinţarea unei funcţii de Coordonator Proiecte Europene la nivelul Consilului local. Scopul acestei iniţiative este de a atrage fonduri nerambursabile şi, implicit, crearea locurilor de muncă

– promovarea schimburilor de experienţă în domeniul educaţiei, economic şi cultural-sportiv cu localităţi din Bulgaria, dar şi cu alte ţări din Uniunea Europeană

– implementarea, cu ajutorul fondurilor europene, la nivel de comună, a programului „after-school“
amenajarea unui parc de recreere pentru copii

– accesarea de fonduri europene pentru reamenajarea tuturor fântâniţelor şi a pârâielor de pe raza localităţii

– susţinerea transporturilor către licee

– înființarea unui serviciu public pentru curățenia comunei și pentru colectarea gunoaielor din zonele mărginaşe ale Maglavitului şi Huniei, precum şi identificarea unor soluţii pentru înfiinţarea unei staţii de sortare a gunoiului care să ajute la eliminarea deşeurilor din acele zone.

Cu riscul de a fi uşor subiectiv, candidatul PSD spune că: „inclusiv adversarii noştri politici trebuie să recunoască faptul că, în ultimii patru ani, localitatea noastră a evoluat vizibil. Aş vrea să amintesc doar despre implementarea sistemului de management integrat al deşeurilor, o investiţie extrem de necesară, ori despre construire și amenajarea centrului de recreere, o investiţie cu fonduri europene în valoare de peste 300.000 de lei. Aş putea adăuga aici investiţiile la şcolile şi grădiniţa din Maglavit, investiţiile în bazele sportive ori sistemul de supraveghere publică, proiecte în valoare totală de peste 500.000 de lei. Sau aş putea să amintesc despre modernizarea sistemului de iluminat public, o investiţie de 400.000 lei, dar oamenii din localitate le ştiu deja. Sunt investiţii care le-au îmbunătăţit nivelul de trai şi care ne-au adus un pas mai aproape de ţelul de a trăi într-o cumună modernă şi europeană“, a adăugat Radu Dacian.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană DOLJ
CUI Mandatar Financiar: 21200019