Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj: A fost respinsă cu majoritate de voturi propunerea privind suspendarea activităţii procurorilor

0
833

COMUNICAT

01.03.2019

La data de 28.02.2019, la solicitarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, a fost convocată adunarea generală cu privire la poziţia ce se va adopta faţă de prevederile OUG nr. 7/2019.

A fost respinsă cu majoritate de voturi propunerea privind suspendarea activităţii procurorilor, cu excepţia cauzelor urgente.

De asemenea, a fost respinsă cu majoritate de voturi propunerea de desfăşurare restrânsă a activităţii .

În unanimitate s-a hotărât ralierea la poziţiile exprimate de către colegii procurori,  în sensul abrogării OUG nr. 7/2019, cu excepţie prevederilor referitoare la admiterea la INM şi sesizarea Avocatului Poporului cu excepţia de neconstituţionalitate a actului menţionat.

Întrucât în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora procurorilor nu li se vor plăti drepturile salariale în ipoteza suspendării activităţii, facem următoarele precizări:

Potrivit art. 181 din Legea nr. 62/2011, prin grevă se înţelege orice formă de încetare colectivă şi voluntară a lucrului.

În conformitate cu art. 202 din acelaşi act normativ, procurorii nu pot declara grevă.

De asemenea, potrivit art. 195 din Legea nr. 62/2011, pe durata participării la grevă, contractul individual de muncă sau raportul de serviciu este suspendat de drept.

Totodată, potrivit art. 49 alin. 2 din Legea nr. 53/2003, suspendarea contractului colectiv de muncă are ca efect suspendarea prestării muncii şi a plăţii drepturilor de natură salarială.

În deschiderea adunării generale primul procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a adus la cunoştiinţă procurorilor prezenţi dispoziţiile legale mai sus menţionate.

Precizăm de asemenea că fiecare procuror a votat potrivit propriei voinţe, nefiind exercitată nici o formă de constrângere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.