Patru ofertanți pentru cele 17 tramvaie destinate Craiovei

573

Licitația pentru furnizarea unui număr de 17 tramvaie finanțate din Fonduri Europene nerambursabile a trecut de etapa depunerii de oferte. Nu mai puțin de 4 operatori economici au fost interesați de această licitație și au depus oferte ce vor fi analizate în perioada imediat următoare.

Societățile ce au depus oferte sunt următoarele:

  1. Bozankaya Otomotiv Mak. İml. İth. Ve İhr. A.Ş., Turcia
  2. Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz Spólka Akcyjna, Polonia
  3. Tatra-Yug, Ucraina
  4. Durmazlar Makine San. Ve Tic A.S., Turcia

„După mai multe încercări, licitația pentru cele 17 tramvaie pare să fi intrat pe linie dreaptă. La ora actuală, avem patru oferte, sper să fie conforme și după evaluarea ofertelor să fie desemnat un câștigător care să furnizeze garniturile și să putem vedea cât mai repede noile tramvaie pe traseu”, a declarat Mihail Genoiu, primarul Craiovei.

Valoarea totală a proiectului este de 202.349.385,00 lei – fonduri europene nerambursabile, iar cofinanțarea Primăriei Craiova se ridică la 3.400.987,70 lei.

Cele 17 tramvaie de aproximativ 25 de metri fiecare vor fi distribuite pe trei rute ale operatorului local de transport, după cum urmează:

  • Ruta 100: 10 tramvaie cu lungimea de cca 25 de metri;
  • Ruta 101: 3 tramvaie cu lungimea de cca 25 de metri;
  • Ruta 102: 4 tramvaie cu lungimea de cca 25 de metri.

 

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă promovarea mobilităţii urbane durabile prin crearea unui sistem de transport public în Municipiul Craiova eficient, ecologic şi modern, care să conducă la reducerea cantităţilor de CO2 şi emisii poluante deversate în atmosferă, reducerea numărului de autoturisme în trafic, creşterea numărului de persoane care utilizează transportul în comun, cu impact asupra fluidizării traficului rutier.