Pe 10 iunie va avea loc preselecția pentru Festivalului Naţional „Maria Tănase“

1341

foto festival Maria TanaseCentrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj organizează în data de 10 iunie 2017, ora 10:00, la sediu, preselecția concurenților din județul Dolj pentru cea de-a XXIV-a ediţie a Festivalului – Concurs Naţional al Interpreţilor Cântecului Popular Românesc „Maria Tănase“.

La preselecție pot participa tineri soliști vocali și instrumentiști, cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani. Concurenții vor interpreta două piese muzicale, de preferat inedite, din care una să fie doină sau baladă, iar alta ritmată. Pentru o mai bună evaluare, concurenții vor mai avea pregătite și alte piese din repertoriul unor interpreți consacrați, reprezentativi pentru zona etnofolclorică a Olteniei. Constituie un avantaj în evaluarea concurenților interpretarea de piese culese din vatra satului.

Înscrieri se pot face zilnic, de luni până vineri, între orele 9:00 – 16:00, până la data de 9 iunie 2017 inclusiv, la sediul C.J.C.P.C.T. Dolj, strada Alexandru Macedonski, numărul 28.

Pentru înscriere, participanții vor completa și depune o fișă la sediul instituției, fișă care se găsește și în format electronic pe paginile facebook https://www.facebook.com/FestivalulMariaTanase/ și https://www.facebook.com/ccp.dolj/ .

Festivalul – Concurs Naţional al Interpreţilor Cântecului Popular Românesc „Maria Tănase“ – ediția a XXIV-a va avea loc anul acesta în perioada 13 – 17 noiembrie, la Teatrul Național „Marin Sorescu“ din Craiova.

Fisa de inscriere Dolj_MT2017