Pentru confortul Anișoarei, Marinescu și Purcărescu au dat afară AGERPRES din Prefectură

3321

anisoara prefecturaÎntr-un alt articol scriam că odată cu venirea la Prefectura Dolj a lui Purcărescu instituția este condusă de șeful juriștilor, Eugen Marinescu. Materialul a produs mare supărare și Eugen Marinescu le cerea unora să intre să mă înjure pe Facebook, dar despre asta și alte plotogării vom reveni cu un alt articol.

Că lucrurile se întâmplă întocmai cum am spus stă mărturie și următoarea decizie, una aberantă și lipsită de orice noimă și gândire.

”Agenția Națională de Presă AGERPRES este prima agenție de presă din România. Instituția s-a numit, de-a lungul vremii, Agenția Telegrafică a României sau Agenția Română, Agenția Telegrafică Română „Orient-Radio” – RADOR, Agenția Română de Presă – AGERPRES, Agenția Națională de Presă ROMPRES și, din 2008, Agenția Națională de Presă AGERPRES”, am citat de pe agerpres.ro. 125 de ani de istorie.

De 23-24 de ani, AGERPRES are un birou în clădirea Palatului Administrativ. Mic, friguros iarna și care nu încurca pe nimeni. În el își ținea un calculator și arhiva adunată de-a lungul anilor corespondentul Agenție.

Din 1993-1994, de când îl ocupa AGERPRES, și până azi au ocupat mulți funcția de prefect, dar niciunul nu a avut treabă cu acest birou. Nu stăteau degeaba, plateau cotă parte la ceea ce consumau.

De data aceasta biroul Agenției Națională de Presă AGERPRES i-a încurcat pe Purcărescu și Anișoara Stănculescu, șefa de cabinet a primului. Eugen Marinescu a profitat de ocazie și a punctat, așa se face că au dat afară, toți trei, Agenția Națională de Presă AGERPRES din clădirea Palatului Administrativ.

Biroul de presă al Prefecturi avea un spațiu, ceilalți membrii ai cabinetului un altul. În urmă cu aproximativ un an, pentru că biroul celor care se ocupau de relația cu presa a fost dat unei instituții pe numele ei SRI, toți consilieri prefectului au fost mutați în același birou cu șeful de cancelarie. Au supraviețuit și nu au avut nici o problemă de funcționare.

Odată cu venirea noului prefect Purcărescu au venit un alt șef de cancelarie, în persoana unei doamne pe numele ei Anișoara Stănculescu, și normal și alți consilieri, nu chiar toți alții.

La câteva zile, după ce s-a instalat și a văzut cum merge treaba, Anișoara Stănculescu a ridicat pretenția că vrea să stea singură în birou, că doar este ditamai șeful de cancelarie de prefect.

Prefectul Purcărescu a ascultat și a cerut birou pentru ceilalți slujbași. Eugen Marinescu, un individ cu interese diverse în instituție, a simțit că poate scăpa de corespondentul AGERPRES din clădire și a dat soluția. Purcărescu și Anișoara au achiesat și așa se face că au trimis adresă la București că au 5 zile să elibereze biroul.

Efortul pentru confortul și intimitatea Anișoarei Stănculescu în Prefectură, atât cât stă ea, 3-4 ore pe zi, a fost unul considerabil. Au mutat și biroul DIPI, o altă poliță plătită de Eugen Marinescu, pentru că are el un cui împotriva șefului acestei instituții, dar și Apostila. Se spune că Anișoara în dorința ei de a sta singură în birou a avut ideea să mute și SRI din spațiul de curând ocupat așa cum spuneam.

Acțiunea acestor indivizi este una tupeistă, fără precedent. Este știut că Eugen Marinescu nu iubește presa, dar să îți bați joc de o intituție de presă, pe numele ei AGERPRES este totuși cam mult.

Presa locală nu prea a scris nimic despre acest lucru, desi știe. Poate că vor reacționa când le va ridica Eugen Marinescu canapelele, pentru că solicitare de la Jandarmerie are.

P.S.: Marinescu, Purcărescu și Anișoara i-au propus corespondentului AGERPRES să stea în birou cu alți funcționari. Ce idei trăsnite au unii! Ba chiar au întrebat dacă nu poate să scrie de acasă. Întrebarea asta are logică din punctul de vedere al Anișoarei, pentru că ea stă mai mult acasă decât la serviciu. Așa spun gurile rele.