Peste 360.000 de preșcolari și elevi vor primi gratuit rechizite și ghiozdane! Ministrul Muncii spune că este un proiect important al Guvernului

1163

Peste 360.000 de preșcolari și elevi din clasele II – VIII beneficiază în anul școlar 2018-2019 de pachete de rechizite și ghiozdane. Dintre aceștia, 308.611 elevi vor primi ghiozdane. Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat că este un proiect important al Guvernului, aprobat în ședința de miercuri, care, însă, a trecut neobservat…

Beneficiarii sunt înscriși în învățământul de stat, primar și gimnazial, la cursuri de zi, fiind în întreținerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară.

Elevii din grupul-țintă au devenit eligibili în proiect după ce au solicitat, la începutul anului școlar, sprijinul acordat în cadrul programului național desfășurat anual în baza Legii 126/2004 și a ordinului de ministru nr. 4385/2012.

În plus, 51.539 de preșcolari vor primi rechizite școlare. Aceștia sunt beneficiarii tichetelor sociale acordate conform Legii nr. 248/2015 privind stimularea participării în învățământul preșcolar a copiilor provenind din familii defavorizate.

Proiectul „Rechizite pentru preșcolari și elevi – șanse egale la educație” are ca obiectiv prevenirea abandonului școlar și a părăsirii timpurii a școlii, facilitând accesul egal și participarea la învățământul obligatoriu a preșcolarilor și elevilor proveniți din familiile cele mai defavorizate, prin acordarea de materiale școlare.

Rechizitele și ghiozdanele vor fi distribuite prin intermediul inspectoratelor școlare județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București către unitățile de învățământ, care vor repartiza mai departe materialele școlare către elevii și preșcolarii din grupul-țintă.

Ministerul Educației Naționale este beneficiar al proiectului „Rechizite pentru preșcolari și elevi – șanse egale la educație”, implementat în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate POAD/220/1/3/ – Precaritate materială de bază, bugetul total al proiectului fiind de 17.314.571,40 lei.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat: Știam că a trecut ieri prin ședința de guvern, dar fiindcă nu l-am văzut nicăieri în presă, am căutat comunicatul MEN. 360 000 de elevi și preșcolari vor primi rechizite și ghiozdane. Un alt proiect al Guvernului care trece neobservat de presa… Știu! Sunt mai importante fanfaronadele unora care se lauda cât de zmei au fost ei într-o ședința in care, de fapt, au fost pui de Gostat.