PNDL II: S-a semnat contractul pentru modernizarea drumului județean 542 limita județului Olt – Amărăștii de Sus – Amărăștii de Jos – Dăbuleni, în valoare de aproape 10 milioane euro

0
1272

Reprezentanții Consiliului Județean Dolj – președintele Ion Prioteasa, și vicepreședinții Oana Bică și Cosmin Vasile -, au anunțat, astăzi, semnarea contractului de lucrări pentru modernizarea drumului 542, care conectează localitățile Dăbuleni, Amărăștii de Jos și Amărăștii de Sus, asigurând legătura rutieră cu județul Olt. Investiția, în valoare de aproximativ 10 milioane de euro, are finanțarea asigurată prin PNDL II și va fi executată Asocierea Domarcons SRL – Alpha Construct Sistem SA – Mineralport SRL.

Cu acest prilej, Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, a precizat că investiția, cu o valoare de aproximativ 10 milioane de euro, este realizată de Consiliul Județean cu finanțare obținută în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală II.

„În aceste zile, s-a semnat contractul de execuție a lucrărilor de modernizare a drumului județean 542, care pornește de la limita județului Olt și ajunge la Amărăștii de Sus, Amărăștii de Jos și Dăbuleni. Este un drum pe care îl realizează Consiliul Județean Dolj și pentru care am obținut finanțare de la bugetul de stat, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală II, o investiție în valoare totală de aproape 10 milioane de euro. Trebuie evidențiat faptul că, în urma derulării procedurii de licitație, s-a obținut o economie de 5,2 milioane de euro față de valoarea estimată.

Lucrările de modernizare a carosabilului se vor desfășura pe o lungime de peste 27 de kilometri, proiectul cuprinzând și o serie de intervenții conexe, cum ar fi amenajarea a 163 de intersecții cu drumurile laterale, reabilitarea a 8 poduri, amenajarea a 6 stații de autobuz noi și a 8 treceri de pietoni moderne, amenajarea trotuarelor pe o distanță de 5,7 kilometri, construirea a 106 podețe pentru accesul la gospodării, precum și amenajarea de rigole și șanțuri pentru scurgerea apei cu o lungime cumulată de aproape 50 de kilometri.

În acest mod, asigurăm o mai bună legătură rutieră cu municipiul Caracal și, de acolo, mai departe, spre capitala țării pentru cei aproape 20.000 de doljeni care locuiesc în zona traversată de drumul județean 542.

Așadar, ne bucurăm că putem deschide noul an cu o serie de vești bune privind proiectele pentru îmbunătățirea rețelei rutiere pe care le avem în curs de implementare.

Chiar la începutul acestei săptămâni, vă anunțam că a avut loc semnarea contractului de lucrări pentru modernizarea DJ 652A, un drum cu lungimea de peste 6 kilometri, care conectează comuna Cârcea cu zona Aeroportului Internațional Craiova. Investiția, realizată tot de CJ Dolj, este finanțată prin Programul Interreg V-A România – Bulgaria, în cadrul unui proiect european cu valoarea totală de 9,2 milioane de euro, din care 5,2 milioane de euro revin Consiliului Județean.

Iată că 2019 aduce un capitol important în ceea ce privește reabilitarea și modernizarea infrastructurii de transport, domeniu care reprezintă una dintre prioritățile noastre la construirea bugetului pentru următoarele 12 luni“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

Contractul pentru modernizarea DJ 542 limita județului Olt – Amărăștii de Sus – Amărăștii de Jos – Dăbuleni a fost atribuit prin licitație publică asocierii Domarcons SRL – Alpha Construct Sistem SA – Mineralport SRL, pentru suma de 46.386.370,97 lei, inclusiv TVA (echivalentul a 9.905.268 de euro), având prevăzută o durată de execuție de 18 luni.

Consiliul Județean Dolj a obținut, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală II, alocări bugetare în sumă totală de peste 134 de milioane de lei, pentru realizarea a 4 obiective de infrastructură rutieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.