Pregătește-ți Unghia Naturală Înainte de Aplicarea Gelului

983

Pentru obținerea unor unghii cu gel perfecte din toate punctele de vedere, dar și extrem de rezistente, este nevoie de o pregătire ca la carte a unghiei naturale înainte de aplicarea lacului cu gel. 

Această etapă realizată în mod corespunzător este cea care poate face diferența între o manichiură cu gel care rezistă până la săptămâni într-o stare impecabilă și o manichiură cu gel care este predispusă într-un timp foarte scurt de la realizare la exfoliere prematură sau rupturi. 

Pregătirea unghiei naturale înainte de aplicarea gelului este, așadar, extrem de importantă, iar motivele pentru care trebuie să iei în considerare acest lucru, precum și pașii pe care trebuie să îi urmezi în acest sens se regăsesc detaliați mai jos. 

De ce este importantă pregătirea unghiei naturale înaintea aplicării gelului?

Pregătirea unghiei naturale înainte de aplicarea gelului este absolut necesară, deoarece există mai multe elemente cu implicații esențiale asupra rezultatului final. O examinare amănunțită a unghiei este recomandată pentru identificarea stării de sănătate a unghiei naturale, dar și a identificării nevoilor avute. 

Nu orice persoană este compatibilă pentru o astfel de manichiură – unghiile subțiri, cele grav deteriorate sau cele delaminate trebuie în prealabil tratate cu atenție. 

În cazul în care concluzionezi însă că starea de sănătate a unghiei este perfectă pentru aplicarea gelului, atunci trebuie să pregătești cu atenție unghia atât pentru menținerea ei sănătoasă, cât și pentru aspectul estetic pe care îl va avea aceasta. Cu cât unghia naturală este mai bine pregătită, cu atât gelul va rezista mai mult și nu va apărea riscul exfolierii premature a acestuia. 

De ce ai nevoie pentru pregătirea unghiei naturale?

Pentru a pregăti unghia naturală înainte de aplicarea gelului vei avea nevoie de diverse instrumente și soluții de pregătire pentru unghii. Împingătorul pentru cuticule și, dacă este cazul, o forfecuță pentru tăierea acestora, plus uleiul pentru cuticule, unghiera sau foarfece pentru tăierea unghiilor în forma dorită, pila de unghii, un lichid pentru curățarea unghiilor, primer unghii sau base coat – acesta poate fi un rubber base gel care oferă un plus de rezistență unghiei; odată ce ai lângă tine toate acestea, te poți apuca de treabă cu încredere că rezultatul va fi cel dorit. 

Nu uita să eviți apa

Este important să eviți apa sau orice produs lichid ori ulei care umezește unghiile înainte de aplicarea lacului cu gel. Unghiile absorb apa în mod rapid, lucru care duce la extinderea lor. Dacă se întâmplă acest lucru înainte de aplicarea gelului, acestea se vor înmuia după ce este aplicat gelul și se vor contracta în momentul uscării, ceea ce va duce la exfolierea gelului de pe unghii. 

Pregătește cuticulele în mod corespunzător

Îngrijirea cuticulelor este un pas extrem de important pe care trebuie să îl faci în etapa de îngrijire a unghiilor înainte de aplicarea gelului. Cuticulele sunt bucăți de piele moartă care se fixează pe lama unghiei, în zona de bază. Odată ce vei îndepărta cuticulele, vei putea observa că lacul aderă la suprafața unghiei în mod corespunzător. 

Pentru îndepărtarea lor ai două variante: fie le poți împinge suficient de bine cât să nu deranjeze, fie le poți îndepărta cu ajutorul foarfecelor special concepute în acest sens. Îndepărtarea cuticulelor, nu uita să cureți suprafața unghiei și să îndepărtezi orice reziduu de piele moartă care a rămas. 

Dă unghiilor forma potrivită

Unghiile tale trebuie să aibă o formă frumoasă. Pentru aceasta, după tăierea lor, asigură-te că le pilești în mod corespunzător pentru a obține forma dorită. Atunci când folosești pila de unghii, nu uita că aceasta trebuie să fie în poziție perpendiculară față de unghie și că trebuie să faci mereu aceeași mișcare dintre exterior spre centru. Schimbă apoi părțile și ține pila paralelă cu unghia pentru a îndepărta în mod eficient reziduurile. După folosirea pilei, hidratează corespunzător unghiile pentru a preveni deteriorarea lor. 

Întărește unghiile cu soluțiile potrivite

După ce ai îndepărtat cuticulele și te-ai asigurat că unghiile au dimensiunea și forma dorită, fă ultimele finisaje înainte de aplicarea unei soluții potrivite pentru întărirea lor. Curăță unghiile cu ajutorul unor șervețele și a soluțiilor de pregătire și spălare a unghiilor. 

Apoi, poți folosi un primer pentru amorsare care va asigura o aderență mai bună a gelului pe unghia naturală. Nu uita că înainte de a aplica următorul strat, oricare ar fi acesta, este important ca stratul anterior de lac sau soluție trebuie uscat în totalitate. 

Pentru întărirea unghiei este recomandată utilizarea unei soluții base coat, de preferat rubber base gel. Acesta are un rol esențial în întărirea unghiei, îi oferă acesteia un aspect flexibil și o face să reziste mai mult, fiind prevenit în acest fel riscul de rupere. 

Doar după ce ai urmat fiecare dintre acești pași poți spune că unghia este pregătită pentru aplicarea gelului. Și nu uita cât de importantă este respectarea acestora pentru ca rezultatele să fie unele pe măsura așteptărilor.