Premiera „Madama Butterfly” la Opera Română Craiova

113

Iubitorii muzicii sunt invitați, în zilele de30 și 31 martie 2024, la două reprezentațiiale spectacolului „Madama Butterfly”, prezentat în premieră de Opera Română Craiova, în cadrul Centenarului Puccini.

 

În anul Centenarului Puccini, în care întreaga lume muzicală comemorează 100 de ani de la moartea compozitorului italian, Opera Română Craiova prezintă premiera „Madama Butterfly”, una dintre cele mai iubite opere ale lui Giacomo Puccini. Premiera, un tribut adus marelui compozitor și o celebrare a creației sale muzicale, aduce pe scena Cercului Militar, sâmbătă, 30 martie și duminică 31 martie 2024, de la ora 19.00,  capodopera care continuă să impresioneze generații de spectatori.

Punerea în scenă concepută de regizorul italian Chris Catena, cu o scenografie creată de Răsvan Drăgănescu, aduce opera, oricum atemporală, și mai aproape de spectatorii de astăzi, într-un context contemporan, în care încă experimentăm diferențe sociale și culturale. Este, în același timp, și un spectacol în care Speranța, care însoțește eroii și eroinele lui Puccini chiar și în cele mai tragice circumstanțe, devine un personaj în carne și oase.

Emoționanta poveste va fi interpretată de artiștii Renata Vari (Cio-Cio-San), LiciaToscano (Suzuki), Rodica Dinișoară (Kate Pinkerton), David Baños (B.F. Pinkerton), Ioan Cherata (Sharpless), Francesco Napoleoni (Goro), Cristian Fofucă (Prințul Yamadori), Ioan Toma (Bonzo), SayUfukGengis (Comisarul imperial) și Orchestra și Corul Operei Române Craiova, sub conducerea muzicală a dirijorului italian Francesco di Mauro.

 

Ultimele bilete disponibile pot fi achiziționate online pe:

https://iticket.ro/en/event/madama-butterfly

și la agenția Operei Române Craiova de la Sala Polivalentă, Bulevardul Ilie Balaci nr. 6, 0351.442.471, agentiadebilete@operacraiova.ro

 

SpectacoleleOpereiRomâne Craiova sunt realizate cu sprijinul PrimărieiMunicipiului Craiova şial Consiliului Local Craiova.