Președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, în vizită pe șantierul Casei Dianu, unde se finalizează restaurarea

0
556
După ce a vizitat șantierul deschis pentru restaurarea Casei Dianu, președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, a precizat că lucrările se află pe ultima sută de metri.
Tavanele aurite, pereții decorați, tâmplăria recondiționată, toate arată exact ca la începutul secolului XX, atunci când a fost realizată reședința familiei Dumitru și Sofia Dianu.
Pe șantierul casei se fac ultimele finisaje, urmând ca lucrările să se finalizeze în această vară. Vor urma apoi lucrările de amenajare și dotare ale Muzeului Cărții și Exilului Românesc, noua instituție care va funcționa în această clădire.
În această primăvară, au început și lucrările la clădirea din spatele curții Casei Dianu. La parterul acesteia va funcționa un centru pilot menit să promoveze scrierile literare valoroase ale spațiului geografic al Dunării de Jos. Este vorba de un proiect al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”, pe programul transfrontalier INTERREG România-Bulgaria, „Comori scrise ale Dunării de Jos”, care presupune crearea de noi facilitati prin intermediul echipamentelor de prezentare interactive: holograme, asistenți virtuali și ecrane tactile.
La primul etaj va funcționa Institutul Exilului Românesc, iar restul spațiilor vor fi utilizate ca birouri pentru personalul administrativ al muzeului și institutului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.