Președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, la deschiderea anului universitar, la Universitatea din Craiova

0
112

COMUNICAT DE PRESĂ

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Cosmin Vasile, a participat luni la deschiderea oficială a anului universitar 2022 – 2023, eveniment organizat în Aula „Mihai I“ a Universității din Craiova, context în care a evidențiat buna colaborare între mediul academic și cel administrativ, transpusă în parteneriate capabile să genereze un puternic impact pozitiv în domenii precum tehnologia informației și comunicațiilor sau industria aerospațială.

„Sunt astăzi alături de unul dintre cei mai importanți parteneri ai noștri în demersurile care așază fundamentul pentru dezvoltarea județului și a regiunii. Strânsa colaborare dintre mediul administrativ și cel academic are potențialul de a oferi soluții eficiente pentru viitor, iar Consiliul Județean Dolj și Universitatea din Craiova sunt angajate în inițiative comune care, fără îndoială, își vor dovedi nu peste mult timp impactul semnificativ.

În această formulă de conlucrare, pregătim înființarea celui mai mare parc tehnologic din sud-vestul țării dedicat domeniului tehnologiei informației și comunicațiilor. Suntem, totodată, membri fondatori ai Asociației «Cluster Aerospațial Oltenia», o nouă structură concepută pentru a pune în valoare un domeniu de tradiție al Doljului și a corela mai bine cercetarea și inovarea cu proiectarea și producția.

Nu în ultimul rând, derulăm împreună un demers cu finanțare europeană prin care asigurăm baze științifice actualizate pentru buna gestionare a ariilor protejate și a rezervațiilor naturale pe care Consiliul Județean le administrează, prin intermediul centrului de profil din subordine. Iar acestea sunt doar proiectele majore pe care le-am lansat în ultimul an, pentru că parteneriatul nostru este mult mai îndelungat.

Vă apreciem în mod deosebit contribuția, după cum apreciem și toate eforturile pe care le faceți pentru a crea o infrastructură de pregătire și cercetare modernă, pentru a genera această ofertă diversificată de studii, ce depășește 150 de domenii de licență și master.

Dragi studenți ai Universității din Craiova, vă felicităm pentru alegerea făcută. Dincolo de argumentele deja menționate, instituția de învățământ pentru care ați optat excelează în strategia destinată să vă asigure o pregătire completă.

Sunt parteneriate academice stabilite cu peste 250 de universități din lume, dar sunt și relații ample de colaborare cu principalii exponenți ai mediului de afaceri, nume sonore din cele mai performante ramuri de activitate. Ele se materializează în stagii de pregătire care vă vor facilita tranziția de la studiu la carieră și vă vor garanta că veți intra în domeniul preferat cu un solid pachet de cunoștințe practice.

Ne bucurăm să regăsim, între preocupările managementului, inițiative care au prioritate și pe agenda instituției noastre, cum este această recentă reușită a dumneavoastră de a obține o consistentă finanțare, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, în vederea digitalizării complete a Universității.

Vă felicităm, în concluzie, pentru modul în care vă onorați bogata tradiție, cu atât mai mult în acest an special, în care ați aniversat trei sferturi de secol de la fondare“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

 

BIROUL DE PRESĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.