Presedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa: Sensul giratoriu de la High-Tech Industry Park un proiect materializat pe baza unui unei colaborari dintre CJ Dolj si DRDP Craiova

1170

5 februarie 2020

COMUNICAT DE PRESĂ

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, apreciază faptul că sensul giratoriu provizoriu realizat de către Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova la intersecția dintre DN 65 și DJ 652A va contribui în mod semnificativ la creșterea siguranței în trafic pe un tronson al drumului național de-a lungul căruia se regăsesc două structuri importante ale CJ: Aeroportul Internațional Craiova și High-Tech Industry Park.

„Finalizarea lucrărilor de amenajare a acestui sens giratoriu trebuie salutată, fiind vorba și de o inițiativă care reprezintă materializarea unei colaborări stabilite în urmă cu mai mult de doi ani între DRDP Craiova, din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), și Consiliul Județean Dolj.

Demersul face parte dintr-un proiect mai amplu, convenit între cele două instituții, proiect care urmărește fluidizarea circulației pe un sector aglomerat al DN 65, o zonă în care și Consiliul Județean are două obiective majore – Aeroportul Internațional Craiova și High-Tech Industry Park, cel de-al doilea parc industrial pe care l-am înființat.

Vorbim despre instituții care generează un trafic intens, astfel că am acordat întreaga susținere pentru realizarea acestui set de intervenții asupra infrastructurii rutiere. Pe de o parte, am pus la dispoziția DRDP Craiova segmentul terminal al drumului județean 652A, în vederea amenajării intersecției. Așa cum se cunoaște, această arteră rutieră se află în prezent în plin proces de modernizare, în cadrul unui proiect în valoare totală de peste 9 milioane de euro, pentru care Consiliul Județean Dolj a obținut finanțare europeană.

Pe de altă parte, am transferat în domeniul public al statului, la solicitarea CNAIR, un teren cu suprafața de aproape 1.500 de metri pătrați, în vederea construirii unui alt sens giratoriu, la intersecția dintre DN 65 și Centura de Nord a Craiovei, în zona Hanul Doctorului.

Totodată, Consiliul Județean Dolj va amenaja benzi de accelerare și decelerare pentru facilitarea accesului la Aeroportul Internațional Craiova, ca parte a proiectului de extindere a terminalelor de sosiri și de plecări – o investiție în valoare de 6,4 milioane de euro, pe care o derulăm cu finanțare din bugetul propriu.

Așadar, este un plan complex de lucrări, pe care l-am conturat în colaborare cu Direcția Regională de Drumuri și Poduri, a cărei conducere doresc să o felicit pentru concretizarea acestui prim demers, după cum îi felicit pentru implicare și pe colegii noștri de la High-Tech Industry Park“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

 

BIROUL DE PRESĂ