Președintele Federatiei Romane de Handbal le raspunde arbitrilor si observatorilor care nu au trecut examenul fizic si teoretic

413

Arbitrii și observatorii au dat examenul fizic și teoretic la Sf. Gheorghe la sfarsitul saptamanii trecute.  Aproape jumatate din cei care au dat examenul au picat.

In loc sa incerce sa se pregateasca mai bine pentru viitor, repetentii au incercat sa gaseasca vinovati pentru lipsa lor de cunostinte si pentru forma fizica proasta in care se gasesc.

Repetentii au primit o replica devastatoare din partea lui Constantin Din, președintele FR de Handbal, fost arbitru internațional,

Redam mai jos comunicatul de presa:

”Comunicat de presă

24 iulie 2023

În calitate de președinte al Federației Române de Handbal (FRH), doresc să fac unele clarificări referitoare la consfătuirea și examenul de observatori și arbitri de handbal organizat săptămâna trecută.

Este crucial să înțelegem că această consfătuire nu găzduiește doar un simplu examen. În cadrul acestei întâlniri, au loc numeroase cursuri și activități concepute pentru a încuraja progresul și dezvoltarea arbitrajului din România. În acest context, examenul organizat nu este un concurs, ci un mijloc prin care ne asigurăm că arbitrii și observatorii noștri ating un nivel înalt de competență. Prin trecerea acestui examen, ei obțin dreptul de a oficia meciuri organizate de FRH, atunci când comisiile consideră că sunt pregătiți. Acesta este exact același sistem folosit și de către EHF.

În timpul campaniei electorale, mi-am luat angajamentul că voi acționa cu hotărâre pentru a crește standardul arbitrajului în handbalul românesc și acest lucru începe cu asigurarea faptului că observatorii și arbitrii sunt pregătiți la cele mai înalte niveluri.

Am fost martor la derularea examenului și m-am asigurat că acesta este administrat cu cel mai înalt grad de integritate și corectitudine. Înțeleg nemulțumirile care au apărut, însă procesul de examinare este structurat astfel încât să identifice și să selecteze cei mai capabili candidați pentru a deveni arbitri și observatori de calitate.

Prin mărirea substanțială a baremurilor de arbitraj, cluburile noastre au recunoscut și valorizat această competență esențială. Astfel, este de datoria arbitrilor și observatorilor să răspundă acestui angajament cu servicii de calitate, cunoștințe aprofundate, profesionalism și respect.

În final, aș dori să subliniez angajamentul meu neclintit față de transparență, integritate și excelență. O abordare de toleranță zero față de incorectitudine și incompetență este esențială pentru a asigura viitorul strălucit al handbalului din România.

Vă mulțumesc pentru înțelegere și vă asigur de devotamentul meu total față de îmbunătățirea continuă a arbitrajului și a standardelor de performanță din handbalul românesc.

Cu respect,

Constantin Din

Președintele FRH ”.