“Prietenii Istoriei” au fost premiați la Muzeul Olteniei – o poveste despre bucuria copiilor atunci când învață Istorie

1212

Participanţii la cele trei ateliere creative derulate în cadrul proiectului cultural „Prietenii Istoriei”, la Muzeul Olteniei, respectiv Mânuțe Pricepute, Arta în Preistorie și Creație Bijuterii, au fost premiați de organizatori. Au primit diplome, cărticele și da… povestea despre bucuria copiilor atunci când învață Istorie, chiar este reală! S-a văzut pe chipurile lor…

Un melanj de factori a făcut ca Muzeul Olteniei- Secția de Istorie-Arheologie să cultive și să crească cultural un public exigent și mulțumit, format din familii cu copii de la 4 la 12 ani, și asta pentru că a înțeles că atunci când evenimentele istorice și personajele istoriei dau mâna cu copii emoționați de puterea momentului, îți dai seama și tu, ca specialist, de ce istoria, eroii și castelele au valoare dincolo de teorie și vorbe!
Proiect cultural a fost coordonat de Adina Gherban, Popescu Irina şi Popescu Valentina – muzeografi în cadrul Secţiei de Istorie-Arheologie! Ele le-au împărțit micilor cursanți diplome și i-au premiat cu cărticele care să le mențină deschis apetitul pentru cunoaștere.