Prima ediție a Street Delivery Craiova eliberează strada Popa Șapcă de mașini pentru … teatru, dans și ateliere pentru copii

1035

Prima ediție a Street Delivery Craiova se desfășoară pe 7, 8 și 9 septembrie, pe strada Popa Șapcă, cu sprijinul Primăriei Craiova. Zona va fi eliberată de mașini pentru a le înlocui cu teatru, dans, cinema, ateliere pentru copii, dezbateri despre ecologie & patrimoniu și multe alte activități! 

Street Delivery este cunoscut ca cel mai influent eveniment de responsabilitate civică de la noi din tară, pentru o urgenţă comună: nevoia unor oraşe pentru oameni.

Fondat în Bucureşti, în mai 2006, de Fundaţia Cărtureşti şi Ordinul Arhitecţilor din România, conceptul a fost adoptat de-a lungul timpului de alte opt oraşe, Craiova, Sibiul si Alba Iulia alăturându-se listei în acest an.

Tema Street Delivery din acest an este „SMART CITIES ?”. Ne întrebăm cât de inteligente sunt orașele în care trăim, cum îmbinăm dezvoltarea economică cu protejarea mediului înconjurător, ce însemnă un oraș cu adevărat inteligent și ce soluții putem propune.
Ce este, în fond, un “Smart City”? un oraș dominat de tehnologie sau unul în care oamenii aplică noile dezvoltări pentru o conviețuire mai plăcută? Un buzz-word de marketing sau o direcție inevitabilă a marilor aglomerări urbane? Ne apropie oare noile tehnologii sau ne îndepărtează și mai mult unii de alții, afectând comunitatea?

Așadar, un oraș „smart” își șterge trecutul pentru nou sau se îngrijește de propria sa memorie și identitate? Ce poți face într-un oraș în care sistemul de reciclare nu există, sau funcționează defectuos? Cât de “smart” e să ai propria grădină pe bloc sau pe acoperișul clădirii în care lucrezi? Tema e mult mai vastă decât nișa tech, iar proiectele pe care le vom găzdui nu se rezumă la IT. Credem că a fi deștept înseamnă și să apreciezi lucrurile bune din trecut, să le dezvolți prin retro-inovare.
Evenimentul este realizat cu sprijinul Primăriei Craiova.