Primăria Craiova a semnat contractul: 18 blocuri din Lăpuș vor fi anvelopate cu fonduri europene în valoare de 520.000 euro

2462

Primăria Craiova a semnat, ieri, cu Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia, un nou contract cu fonduri europene din Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, cu privire la „Creşterea eficienţei energetice în cadrul clădirilor rezidențiale din Municipiul Craiova“. Este vorba de anveloparea unui număr de 18 blocuri din cartierul craiovean Lăpuș, pentru care va fi alocată de la UE suma de 520.000 de euro.

Potrivit autorităților locale, contractul prevede alocarea de fonduri europene pentru 18 blocuri din cartierul craiovean Lăpuș, care vor fi reabilitate, ceea ce va duce la scăderea facturilor pentru locatari. De acest proiect vor beneficia 401 apartamente, respectiv 828 de persoane. Valoarea contractului semnat ieri este de 520.000 de euro, iar perioada estimată pentru implementarea proiectului este de 38 de luni. Lucrările de intervenție se referă la termoizolarea pereților exteriori, înlocuire tâmplărie existentă, închidere balcoane, termoizolare terasă plus planșeu peste demisol, înlocuirea totală a instalației de încălzire centrală și a distribuției pentru apă caldă menajeră, cu montare de robineți de presiune diferențială și robineți de echilibrare termohidraulică, înlocuire lifturi și construire rampe pentru persoanele cu dizabilități.