Primăria Craiova: Craiovenii care locuiesc la case vor primi, în curând, din partea operatorului de salubrizare SC Iridex Group Salubrizare, recipientele pentru colectarea selectivă

462
Craiovenii care locuiesc la case vor primi, în curând, din partea operatorului de salubrizare SC Iridex Group Salubrizare, recipientele pentru colectarea selectivă. Astfel, fiecărei gospodării din Craiova i se va atribui un număr de trei recipiente: unul NEGRU pentru deșeurile reziduale, unul ALBASTRU pentru hârtie și carton și unul GALBEN pentru plastic și metal, anunță Primăria Craiova.
Orașul va fi împărțit în 8 sectoare, iar distribuirea recipientelor către persoane fizice care locuiesc în imobile de tip case/vile se va face de către o echipă formată din reprezentanți ai SC Iridex Group Salubrizare și ai municipalității craiovene.
 Programul de distribuire al pubelelor va fi comunicat săptămânal pe site-ul www.iridexsalubrizare.ro, prin comunicate de presă, dar și pe pagina de facebook Iridex Group Salubrizare. Astfel, craiovenii vor fi informați din timp data și intervalul orar când sunt programați pentru distribuire, dar și ce documente trebuie să pregătească pentru a fi prezentate operatorului. Cei care nu vor fi acasă în ziua de distribuire, vor primi un pliant cu numărul de telefon pentru reprogramarea distribuirii. De asemenea, este important de știut că fiecare locatar este obligat să aștepte în dreptul gospodăriei sale pentru a-și primi pubelele. Recipientele NU se vor preda în dreptul altor locații.
 Distribuirea se va efectua etapizat, începând cu casele aflate pe partea străzii cu numere impare și finalizând cu cele aflate pe partea cu numere pare. În cazul în care locatarii vor dori suplimentarea numărului de recipiente, aceștia va trebui să facă o solicitare către Primărie.
Municipalitatea roagă cetățenii să-și rezerve câteva minute pentru ziua când sunt programați să-și primească recipientele. Echipa care le aduce va trebui să completeze, într-o aplicație electronică, mai multe informații, precum: acordul locatarului pentru prelucrarea datelor personale, nume, CNP, serie și număr C.I., adresa la care locuiește etc.
 Odată cu recipientele, persoanele fizice care locuiesc la case/vile vor primi și un pliant informativ privind categoriile de deșeuri ce trebuie colectate în recipientele distribuite, precum și informații despre modalitatea de colectare a deșeurilor care nu trebuie depuse în recipientele primite.