Dorel Mituletu, primarul Municipiului Calafat, a venit cu cateva clarificari pe Facebook, cu privire la decizia de a stinge lumina in localitate, pe motiv ca au fost taiate fondurile de catre Consiliul Local. 

Las deoparte limbajul folosit de fostul postas la adresa consilierilor locali. Nu are nimeni pretentii la el. Dar in incercarea de a se scuza si a acuza, nu a facut altceva decat sa ne dea dreptate.

Ce spuneam noi? Ca daca ar fi desfiintat cele 10 locuri de munca bugetate dar neocupate, ar fi facut o economie de  920.000 RON, suma care ar fi fost mai mult decat suficienta sa plateasca factura la curent in anul 2023. 

Ce spune Dorel Mituletu: ”Din această sumă totală am propus repartizarea sumei de 800.000 lei pentru iluminat public, ținând cont de faptul că în anul 2022 primăria a achitat către CEZ Vânzare S.A. suma de 778.451 lei pentru furnizarea iluminatului public”.

Restul explicatiilor fac parte din balastul aruncat in ochii calafetenilor. Nu spune nimic despre cele 10 locuri de munca, de ce tine cu dinti de ele, cat sunt de urgente aceste angajari si ce s-ar intampla daca ele nu ar fi ocupate in acest an.

O lupta absurda, dusa de un primar care sacrifica un intreg Municipiu pentru 10 acoliti.