ANI a publicat azi pe site o informare cu privire la 13 alesi locali care se afla in situatii de incompatibilitate sau care nu au justificat anumite sume de bani. Primarul comunei Breasta este cap de lista. ANI il acuza ca nu isi justifica o parte din avere si il mai acuza si de fals in declaratii.
”AVERE NEJUSTIFICTĂ ȘI SESIZARE PARCHET
Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 114,540 Lei între averea dobândită și veniturile realizate de către VIZITIU ION împreună cu familia, în perioada exercitării mandatului de primar 2016 – 2020.
Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Craiova, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către VIZITIU ION împreună cu familia, în perioada exercitării mandatului de primar 2016 – 2020.
Totodată, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către VIZITIU ION a infracţiunii de  fals în declarații prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a declarat veniturile realizate din jocuri de noroc, în valoare totală de 356.745 Lei, în declarațiile de avere depuse în perioada exercitării funcției publice.”
Pe reteaua de socializare Facebook, primarul comunei Breasta Ion Vizitiu a adus cateva precizari, explicand ca nu a castigat niciodata sumele vehiculate de ANI si mai atrage atentia ca ANI face o greseala, pentru ca in perioada 2016-2020 nu a fost primar al comunei:
Cu privire la informatiile aparute in presa doresc sa fac urmatoarele precizari:
1. Pana la aceasta ora nu am primit nici un document oficial din partea Agentiei Nationala de Integritate;
2. In perioada 2016-2020 nu am fost primar al comunei Breasta;
3. Nu am castigat la jocuri de noroc sumele vehiculate. In trecut am jucat doar la pariuri sportive si din informatiile mele Agentia de pariuri la care am jucat are un dosar penal in derulare pentru ilegatlitati cu privire la folosirea datelor personale ale clientilor.
In momentul in care voi avea un document oficial din partea ANI, in functie de acuzatiile care mi se vor aduce, ma voi consulta cu avocatul si vom lua impreuna cele mai bune decizii pentru a-mi apara drepturile.
Deocamdata, sunt primarul ales al comunei Breasta si voi continua sa imi desfasor activitatea in interesul cetatenilor.”