Primarul comunei Desa, Aurelian Anghelof: Anul începe cu vești bune. Prioritare: amenajarea centrului civic, canalizare și racorduri la canalizare

838

La început de an, primarii din județul și-au stabilit obiectivele, fiecare având în plan să reușească fie implementarea anumitor proiecte deja demarcate și aprobate, fie depunerea unora noi și cu o finanțare viitoare. 

În comuna Desa, anul începe cu vești bune, primarul Aurelian Anghelof spunând că prioritare sunt mai multe proiecte, respectiv amenajarea centrului civic, canalizare și racorduri la canalizare.

„Avem un proiect privind centrul civic, proiect ce va fi realizat cu fonduri din bugetul local. La fel de important pentru comunitate este și cel referitor la canalizare, un proiect prin PNDL 1, și un proiect ce privește racorduri la canalizare. Acesta din urmă trebuie finalizat în toamna acestui an. Este vorba despre 1.200 de gospodării ce vor fi racordate la sistemul de canalizare”, a precizat edilul comunei Desa.

La nivel de comună, spune primarul, a fost amenajat un nou cimitir, proiectul fiind în derulare. Este vorba despre o suprafață de teren de aproximativ 3.300 de metri pătrați.

Un alt proiect aflat în derulare este și cel care are drept obiectiv reabilitarea și modernizarea pieței din comună.

În privința unităților de învățământ, a fost implementat un proiect prin POCU, aproximativ 60 de elevi beneficiind de servicii after school.

Totodată, a mai spus edilul comunei Desa, s-a reușit și împrejmuirea unității de învățământ, incinta devenind astfel mai sigură pentru elevi.

Clasele sunt prevăzute cu table interactive, iar elevilor le-au fost distribuite tablete(376 de tablete).

Tot în sprijinul comunității au fost accesate fonduri pentru formarea profesională a 180 de persoane, iar cele mai bune planuri de afaceri vor fi recompensate cu 25.000 de euro.

Autoritățile au pregătit și proiecte cu finanțare prin PNRR.

„Este un proiect prin PNRR ce prevede alți 7 kilometri de canalizare. Urmează să îl depunem. Mai avem pe AFIR, tot de depus, un proiect de un million de euro, tot pentru canalizare și un al doilea, cu aproximativ aceeași valoare, pentru asfaltare”, a mai spus Aurelian Anghelof.

De asemenea, la nivel de comună, pentru a nu mai exista restricții de furnizare a apei, a mai fost forat un al treilea puț, investițiile vicând și dotarea stației cu pompe noi.

Comuna Desa face parte din GAL-ul Calafat, fapt ce permite întocmirea anumitor proiecte. Astfel, autoritățile au depus un proiect privind achiziția de utilaje, primarul menționând că urmează să cumpere un buldoexcavator.