Primarul comunei Poiana Mare, Marin Vintilă: Noi suntem deschiși la dialog cu investitorii

2118

IMG_7493 (Copy)Comuna Poiana Mare are trei sate în administrare ( Poiana Mare, Tunarii Vechi,, Tunarii Noi), o suprafață de 16394 ha (intravilan 1020 ha, extravilan 15374 ha) și o populație de 12800 de persoane. Dacă ar fi să ne luăm după numărul de locuitori, putem spune că Poiana Mare este cea mai mare comună din România.

Conform site-ului Primărie, această localitate oferă investitorilor o serie de facilități:  acces la DN 55A, la drum județean; acces la CFR – o stație; telefonie; rețea cablu; forță de muncă; acces la podul DUNĂRE-CALAFAT-VIDIN

Ultimele două sunt printre cele mai importante, iar acestora li se adaugă o administrație publică locală dispusă să le ofere investitorilor și alte facilități pentru ca aceștia să își aducă afacerea în comuna Poiana Mare.

”Distanța relative scurtă dintre noi și orașul Calafat ar trebui să facă din comuna Poiana Mare una atractivă pentru investitori. Noi suntem deschiși la dialog cu investitorii și să le acordăm acestora toate facilitățile pe care legea ne permite, ca să vină la noi în localitate”, spune primarul Marin Vintilă.

Lucrările la realizarea celui mai mare proiect din istoria comunei apă potabilă și canalizare au fost finalizate. parcul din spatele Primăriei a fost modernizat, la fel și târgul săptămânal (s-a compartimentat pe categorii de animale).

Tot la târgul săptămânal s-au amenajat parcări în scopul fluidizării circulației, iar în interior s-a realizat un tronson pentru desfășurarea civilizată a unor activități comerciale și s-a construit un depozit modern pentru achiziționarea  legumelor și fructelor produse de locuitorii din zonă.

A fost modernizat Căminul Cultural din centrul comunei ( interior și acoperiș și au fost amplasate camere de luat vederi pentru monitorizarea unei bune părți din comună;

Școlile beneficiază de centrale termice și grupuri sanitare. Pentru siguranța elevilor a fost înființat serviciul de pază pentru toate școlile din comună;

Tinerii din Poiana Mare au stadion dotat cu cele mai moderne mijloace de desfășurare a activităților sportive, vestiare, grupuri sanitare, centrală termică, cabine pentru duș, stație de amplificare, pistă pentru alergări,  gazon perfect, instalație de nocturnă,  tribune modere acoperite. Gazonul este întreținut cu un utilaj modern, și de asemenea autoritățile locale au achiziționat pompe și  instalații pentru irigarea gazonului;

”De când sunt primar am încercat să facem câte ceva în fiecare domeniu. Am luat lucrurile pe rând ca într-o gospodărie. Am avut însă priorități care țin de învățământ și siguranța cetățeanului. Apa și canalizarea au fost prioritare, iar acum suntem în faza finalizării unor proiecte. Și aici mă refer la Căminul Cultural din Tunarii Vechi și finalizarea proiectului referitor la poduri și podețe care este realizat într-un procent de 70%”, a mai spus primarul Marin Vintilă.

Edilul spune că are în fază de licitație un Dispensar uman, cu 7-8 cabinete, și își dorește să demareze un amplu proiect de asfaltare a drumurilor din comuna Poiana Mare:

”După învățământ trecem la un alt domeniu foarte important: Sănătatea. Vom construi un dispensar uman în Poiana Mare. Este mare nevoie de acest dispensar. Un alt proiect mare, amplu va fi cel de asfaltare a drumurilor. Oamenii se plâng, și pe bună dreptate, dar nu puteam să introducem apă și canal, dacaă nu spărgeam străzile. Acum le vom asfalta. Și dacă Dumnezeu ne ajută, am și un proiect foarte frumos, de parc communal, pentru că vreau ca cei mici, tinerii și cei în vârstă să aibă unde să meargă să se relaxeze, să se recreeze”.