Primarul de Băilești, Costel Pistrițu, vătaf pe moșie, blochează activitatea școlilor din orgolii personale

16232

costel pistritu bailestiSunt primari care se cred vătafi pe moșie. Aceștia nu înțeleg rolul pentru care cetățenii i-au ales și abuzează de votul primit, ducând războaie personale în numele instituție pe care o conduc.

Am primit o scrisoare de la directorul Liceului Teoretic ”Mihai Viteazul” din Băilești, Gabriel Tica, în care povestește cum primarul municipiului Costel Pistrițu s-a purtat cu acesta și cu directorul adjunct al instituției școlare. Dacă este așa, gestul lui Costel Pistrițu este unul condamnabil și cred că s-a putea lăsa și cu o plângere penală.

Orice comentariu este de prisos.

Scrisoare trimisă de Gabriel Tica, chiar dacă este cam lungă, este una edificatoare:

”Azi 16 februarie 2017 la ora 10:30 am fost solicitati să ne prezentăm la sediul Primariei Bailesti, la o ședință cu primarul Municipului Băilesti, Costel Pistrițu, fără a exista un convocator ori o ordine de zi și fără a ne fi comunicat, cel puțin telefonic, scopul întâlnirii.

În momentul când dl. primar a intrat în sala în care se găseau toți dirtectorii din Băilești, pe un ton ridicat l-a invitat afară pe dl. director adjunct de la Liceul Tehnologic Ștefan Anghel, dl. Toană Valentin.  Dl. Toană a intrebat de ce trebuie să părăseasacă sala, iar dl. Primar a început să țipe spunând că nu vrea să participe la ședință, că dl. Toana nu a fost “convocat” și că nu vrea să stea de vorbă cu el.

În acel moment am făcut apel la calm și am intrebat de ce trebuie să părăsească sala dl. Toana, deoarece este cointerasat de o discutția care ține de învățământ cu Primarul, fiind singurul director adjunct de la școlile din Băilești. Dl. primar mi-a spus că nu trebuie să particip la această discuție pentru că a dânsul a fost jignit de dl. Toană și că îl va da în judecată.

Eu am insistat și am spus că aceasta este o dispută personală și că nu trebuie amestecate instituțiile pe care le reprezentăm (școli, respectiv  Primărie). În acel moment dl. Primar a părăsit sala și a spus că nu începe ședința până nu pleacă dl. Toană și a plecat la dânsul în birou. După aproximativ 10 minute, timp în care toți directorii am rămas stupefiați că am fost chemați la o ședință de Primar care nu începea din cauza unui orgoliu personal, acesta s-a întors, a văzut că dl. Toana nu a plecat, a început să țipe să plece de acolo și a chemat paza Primăriei. În timpul acesta a pus mâna pe dl. Toana și l-a împins afară.

În acel moment am intervenit și am spus că nu este posibil așa ceva, ca un Primar să agreseze un director de instituție publică și că îl rog să ne înapoieze contractele de management administrativ-financiar care se semnează între dirtectorii de școli care au promovat concursul de directori din toamana lui 2016 și Primar. În acel moment a plecat la dânsul în birou și a spus că ne va anunța dânsul când ne va da contractatele. Reamintesc, că aceste contracte au fost aduse de la IȘJ Dolj de către dl. Inspector de sector Moanta Cristian din data de 27 ianuarie 2017, iar până în acest moment nu ne-au fost transmise de dl. Primar.

Vreau să amintesc de asemnea că până la data de 15 februarie 2017 toți directorii  care au promovat concursul trebuiau să depună la IȘJ Dolj un dosar personal din care trebuie să facă parte și contractul cu Primăria. În acest moment niciun director din Băilești nu poate depune la IȘJ acest dosar personal!

În momentul îm care i-am explicat secretarei Primăriei că nu este normal ceea ce face primarul și că blochează în acest fel activitatea unuor instituții publice deoarece nu ne transmite contractele, a ieșit din birou, a pus mâna pe mine și m-a împins afară din holul secretariatului Primăriei. Am ramas uimit de ceea ce poate să facă, deoarece practic repeta gestul pe care îl făcuse cu dl. Toana.

l-am atras atenția că nu este normal să pună mâna pe mine și să mă împingă, moment în care a chemat paza ca să fiu dat afară. A venit unul din agenții de pază  din Primărie și omul a rămas stupefiat să vadă cum dl. primar i-a spus că trebuuie să mă dea afară deaorece l-am deranjat din activitate. Nu a fost nevoie să intervină agentul deaoarece am plecat singur, am fost însoțit până la ieșirea din Primărie.

Cred că scopul întâlnirii a fost acela de a umili în public conducerea instituției, devreme ce prezența directorilor nu s-a concretizat în vreun alt fel.

Acest mod de lucru al primarului, bazat pe jigniri repetate în public, creează  deficiențe în desfășurarea activităților normale din instituțiile de învățământ și provoacă intenționat deficit de imagine Liceului Teoretic Mihai Viteazul în comunitate”.

Așteptăm, pe mailul redacției (gazedadedoljonline@gmail.com), drept la replică, dacă situația stă altfel.

Primim poze și video pe pagina de facebook Gazeda de Dolj: https://www.facebook.com/GDDOLJ/