Prins la vama Calafat cu un pistol și 30 de cartușe ascunse în portbagaj

1131

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat – judeţul Dolj au descoperit, într-un autoturism condus de un cetățean român, un pistol cu gaz și 30 de cartuşe pentru acesta, nedeclarate la controlul de frontieră.

Conform reprezentanților Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră (STPF) Dolj, aseară, în jurul orei 18.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, cetățeanul român O.R., în vârstă de 32 de ani, la volanul unui autoturism marca Mercedes-Benz, înmatriculat în Bulgaria.

Acţionând în baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care a fost descoperit, ascuns în portbagaj, un pistol cu gaz sub presiune, marca EKOL SPECIAL 99 și un număr de 30 cartuşe de calibru 9 mm, din care 20 cu bilă şi 10 cu gaz.

Cetățeanul român a declarat faptul că a achiziționat arma neletală şi cele 30 de cartuşe din Bulgaria și nu cunoștea faptul că este necesară o autorizaţie pentru procurarea şi deţinerea unei astfel de arme.

Poliţiştii de frontieră au reținut, pe bază de dovadă, arma și muniția respective, iar în cauză au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată şi deținerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun, a precizat subinspector Eugen Cătălin Ilie, purtătorul de cuvânt al STPF Dolj.