Procesul secretarei de la Facultatea de Drept din Craiova începe luna aceasta! Este judecată în stare de arest la domiciliu pentru mai bine de 20 de infracțiuni

1765

Procesul Cristinei Carmen Lupescu (50 de ani), secretara Facultății de Drept din Craiova – Secția Frecvență Redusă, începe luna aceasta. Tribunalul Dolj a dispus începerea procesului și a menținut-o pe femeie în arest la domiciliu. Este acuzată de peste 20 de infracțiuni de trafic de influență, înșelăciune și fals. Primul termen a fost stabilit pe 25 octombrie a.c.

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au menținut măsura arestului la domiciliu față de Cristina Carmen Lupescu, secretara secției cu frecvență redusă a Facultății de Drept din Craiova, (luată față de ea pe 24 iulie, după ce a petrecut aproape două luni în arest preventiv) și au dispus începerea procesului în care femeia va fi judecată pentru mai mult de 20 de infracțiuni. Pentru că nu a contestat hotărârea Tribunalului, primul termen de judecată a fost stabilit pe 25 octombrie a.c.

Lupescu este acuzată de trafic de influenţă în formă continuată (11  acte  materiale), înşelăciune în formă continuată,  (10  acte materiale), fals intelectual, participaţie improprie la infracţiunea de uz de fals şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Reamintim că, pe 25 mai a.c., ofiţerii de poliție judiciară ai Serviciului Județean Anticorupție Dolj, cu sprijinul S.J.A. Mehedinți și Structurii Centrale a D.G.A., sub coordonarea procurorului de caz  din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au prins-o în flagrant pe Cristina Carmen Lupescu după ce a primit suma de 1.300 lei de la un denunţător, cu scopul de a facilita promovarea unor examene restante pe care urma să le susţină fratele său.

Mai exact, în perioada 2014 – 2018, aceasta a pretins şi primit de la denunţător sume cuprinse între 1.500 – 3.000 lei, pentru fiecare semestru al anului şcolar, cu scopul de a facilita promovarea unor examene ale fratelui său. Cu toate că, încă din anul 2014, fratele denunțătorului figura exmatriculat, inculpata a continuat să pretindă şi să primească aceste sume de bani, în cuantum total de aproximativ 12.000 lei, au precizat anchetatorii, care au descoperit în timpul cercetărilor că ar fi procedat asemănător și cu alţi studenţi, cărora le furniza şi subiectele ce urmau să fie date la examene.