PSD Dolj solicita inlocuirea președintele secției de votare nr. 444, din Pleșoi, pentru ca a plecat acasă cu ștampila de control a secției

961

Organizația Județeană Dolj a Partidului Social Democrat a solicitat, sâmbătă, Biroului Electoral de Circumscripție nr. 17 înlocuirea președintelui secției de votare nr. 444, amenajată în comuna Pleșoi, întrucât acesta a plecat acasă cu ștampila de control a secției.

„Vă rog să aveți în vedere faptul că, după ce domnul președinte a preluat de la Craiova buletinele de vot și materialele necesare desfășurării procesului electoral și le-a dus la secția de votare nr. 444, acesta nu a lăsat ștampila de control a secției de votare la sediul secției, așa cum prevede în mod expres legea, ci a plecat cu ea la domiciliul său”, se arată în sesizarea depusă de PSD Dolj.

Potrivit articolului 43, alineatul 4 din Legea 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui Românie, „la plecare, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare sigilează intrarea în localul de vot prin aplicarea ştampilei de control pe o bandă de hârtie. Este interzisă părăsirea localului de vot cu ştampila de control, ştampile cu menţiunea «VOTAT», buletine de vot sau liste electorale”.

În acest caz au fost anunțați și agenții de poliție din comuna Pleșoi, care au confirmat cele sesizate.

Biroul de presă al PSD Dolj