RAADPFL Craiova: Cetatenii sa sune la 0251.984 sa ne sesizeze zonele cu ambrozie

2908
Având în vedere ca a început perioada de înflorire a ambroziei, vă informăm că la nivelul municipiului Craiova există constituită o echipă de intervenție din cadrul RAADPFL Craiova, care execută lucrările specifice de înlăturare a acestei plante de pe domeniul public.
Pe această cale anunțăm cetățenii Craiovei că în situația în care identifică anumite zone de pe domeniul public pe care se află crescută această buruiană au posibilitatea să se adreseze la Telefonul Cetățeanului (0251.984) pentru rezolvarea situației punctuale cu celeritate.
Precizăm că potrivit legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia și Normele metodologice de aplicare ale legii, prin instituirea unor măsuri de prevenire, combatere și distrugere a buruienii, echipa mai sus menționată poate interveni decât pe domeniul public al Muncipiului Craiova în zonele afectate de creșterea ambroziei.
Obligația eradicării acestei buruieni de pe domeniul privat aparține proprietarilor imobilelor respective.
Ambrozia este o plantă anuală, perenă, prezentă în grădini, pe marginea drumurilor și a căilor ferate, în apropierea dărâmăturilor, pe şantierele de construcții, în zone unde s-a depozitat pământ excavat, pe terenurile lipsite de vegetație şi prost întreținute. Planta înfloreşte în perioada iulie-septembrie, prezintă mecanisme de răspândire şi de înmulţire caracteristice şi se află pe lista plantelor invazive. Ambrozia poate avea efecte negative asupra sănătăţii umane, prin producerea de alergii. O singură plantă matură poate elibera până la 8 miliarde de grăunţe de polen şi până la 30.000 de seminţe, care îşi păstrează calităţile germinative timp de 40 de ani.
RAADPFL Craiova