Razie de amploare în zona Târgului din Craiova! Polițiștii au depistat două persoane care ar fi trebuit să fie în carantină

0
330

În cursul zilei de astăzi, între orele 10.00-13.00, poliţiştii doljeni au desfăşurat o razie în zona adiacentă Târgului de Săptămană 1 Mai, pe străzile Constantin Severeanu, Dimitrie Gerota şi Râului, din Craiova, pentru prevenirea răspândirii virusului Covid 19, comertului ilicit în segmentul stradal, în domeniul drepturilor de autor şi proprietate industrială, precum şi pentru prevenirea altor fapte cu impact negativ asupre siguranţei cetăţeanului.

La razie au participat peste 90 de efective, respectiv poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Craiova, Secţiile 1-6, Biroul Rutier, S.O.P, S.I.C.E., S.I.C., o grupă de luptători din cadrul SAS Dolj, jandarmi din cadrul I.J.J. Dolj şi G.J.M.B. Craiova, poliţişti locali, precum şi reprezentanţi din cadrul I.S.U. Dolj, A.N.P.C. şi D.S.V.S.A şi D.S.P.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost legitimate peste 340 de persoane şi controlate peste 90 de autoturisme. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 83 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 18,000 de lei, din care 47 de sancțiuni conform Lg 55/2002. Totodată, poliţiştii au constatat 2 infracţiuni conform. art. 102, alin. (1), lit. b) din Lg. 84/199 De asemenea, în zona adiacentă târgului au fost depistate 2 persoane care au părăsit locaţia în care au fost izolate/carantinate:

Pe strada Râului, în zona târgului, a fost depistat un bărbat de 38 ani, din comuna Urzicuța, care a încălcat măsurile de carantinare, fiind sancționat contravențional cu amendă de 1.000 lei conform prevederilor Legii nr. 55/2020.

De asemenea, pe strada Dimitrie Gerota, în zona târgului, a fost depistat un bărbat de 50 de ani, din comuna Șimian care a încălcat măsurile de carantinare, fiind sancționat contravențional cu amendă de 1.000 lei conform prevederilor Legii nr. 55/2020.

În ultimele 24 de ore, la activităţile de verificare desfăşurate sub autoritatatea Instituţiei Prefectului, au participat peste 400 de efective._ Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate aproximativ 130 de societăți comerciale, 163 locaţii de interes, 230 de mijloace de transport, fiind legitimate totodata aproximativ 3.600 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 136 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 23.000 de lei, din care 119 sancțiuni pentru pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție. Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic şi în perioada următoare, pe raza întregului judeţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

one + 13 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.