Razie de noapte în Dolj

1288

14Vineri seara, în județul Dolj, a fost organizată o razie pentru prevenirea și combaterea faptelor comise cu violență, a activităților comerciale ilicite și a altor fapte antisociale, precum și a abaterilor la regimul circulației pe drumurile publice din județul Dolj, după cum anunță reprezentanții IPJ Dolj.

 Peste 200 de polițiști din cadrul formațiunilor de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, economic şi acţiuni speciale au participat la razia organizată de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj. Astfel, în județul nostru, au fost instituite 47 de filtre rutiere, în cadrul cărora polițiștii doljeni au verificat peste 1.000 de autovehicule, totodată fiind efectuate verificări și controale la 104 localuri de alimentație publică (baruri, discoteci). În cadrul raziei au fost legitimate peste 1.400 de persoane, 126 dintre acestea fiind controlate sumar de arme albe. Polițiștii doljeni au constatat 15 infracțiuni, 8 dintre acestea fiind la regimul circulației rutiere. Ca urmare a abaterilor constatate au fost aplicate 262 de sancțiuni contravenționale, din care 37 la Legea 61/1991 a ordinii și liniștii publice, 6 la Legea 12/1990 privind activitățile comerciale ilicite și 219 la OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Valoarea sancțiunilor aplicate de oamenii legii este de 153.695 lei, fiind totodată confiscate bunuri în valoare de peste 11.300 lei (băuturi alcoolice și răcoritoare în valoare de 11.000 lei, o plasă de pescuit comercial, în valoare de 100 lei și 232 lei alte bunuri). De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 22 de permise de conducere, iar 10 certificate de înmatriculare au fost retrase.

Exemple:

În jurul orei 20.00, poliţişti din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Bîrca au depistat un bărbat de 34 de ani, din comuna Cârna, în timp ce acesta se afla pe marginea bazinului piscicol nr. 3, din localitate, având asupra sa o plasă de pescuit comercial în lungime de 100 metri pe care intenționa să o amplaseze în amenajarea piscicolă. Plasa de pescuit a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de  pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit şi deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial.

În jurul orei 21.15, poliţişti din cadrul Secţiei 10 Poliţie Rurală Poiana Mare au depistat în trafic un bărbat de 48 de ani, din localitate, care conducea un autoturism pe DN 55 A, în comuna Poiana Mare, având o concentraţie de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Persoana în cauză a fost transportată la Spitalul Municipal Calafat unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Pe parcursul raziei, în jurul orei 21.15, poliţişti din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Cetate au depistat un bărbat de 35 de ani, din comuna Vela, judeţul Dolj, în timp ce  conducea un autoturism pe DJ 561 A, prin comuna Unirea, având o concentraţie de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Calafat unde i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Cu ocazia activităților specifice executate, în jurul orei 22.15, poliţiştii au depistat un bărbat de 29 din Craiova, care a condus un autoturism pe DC 36, în comuna Dioști, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Celui în cauză i-a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

În timpul controlului efectuat unui agent economic din localitatea Goicea, poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică au constatat că sistemul de alarmă la efracţie a fost montat de proprietarul spaţiului în care îşi desfăşoară activitatea societatea, fără a avea licenţă. Persoanei în cauză i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de desfăşurare în scop comercial de activităţi de instalare şi întreţinere a sistemelor de alarmă împotriva efracţiei sau a componentelor acestora fără atestat ori fără licenţa de funcţionare.